設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: toms110

[喇叭組合] JMR Voce Grande

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

ryan123 發表於 2021-10-12 19:37
05 喺我買咗部機冇幾耐就出現!整定我冇緣玩二嫂!

二嫂呢部中價機喺今年3月就發表, 師兄應該留意唔到喇
我用緊DMS700啲聲本身好得, 不過無比較無傷害, 之前用過Lumin, 佢個apps同700比較真係贏太多, 用得耐真係幾好聲都難敵使用體驗, 咁啱見到二嫂串流係搵Lumin寫apps, 所以先推動我換機

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

toms110 發表於 2021-10-12 23:38
二嫂呢部中價機喺今年3月就發表, 師兄應該留意唔到喇
我用緊DMS700啲聲本身好得, 不過無比較無 ...

我都有諗過700,但串流除咗聲音之外app control 都同樣重要❗️自己又冇Roon,最後放棄700!

Lumin 又出咗幾年!所以我轉左Auralic! 佢哋個app 真係冇得輸!

鑽石玩家

ryan123 發表於 2021-10-13 12:45
我都有諗過700,但串流除咗聲音之外app control 都同樣重要❗️自己又冇Roon,最後放棄700!

Lumin 又出 ...

使用體驗真係好緊要,我冇Rip碟所以冇用Roon,單一串流Tidal,如果個Apps寫得唔好,真係會好掃興,就算幾靚聲都冇心情欣賞,呢個係我今次換機嘅一個好重要因素

銀級玩家

toms110 發表於 2021-8-1 19:11
我呢條係LS-80,一兩年前用過一對TQ入門嘅Ultra Black對佢印象非常難忘,個性價比差唔多贏盡口碑,但去到 ...

師兄你好,我想問下呢對LS80 對比TQ UB Speaker cable 有咩優勢?

因為小弟用緊TQ UB,其實已經唔錯,只係高低頻延差少少,人聲較暗,心思思想升級。見佢網站價錢同TQ UB好似差唔多所以問下

BTW,EWA香港有無代理?同埋介唔介意話我知LS80 SC 幾錢?THX

鑽石玩家

toywoof 發表於 2021-10-15 15:30
師兄你好,我想問下呢對LS80 對比TQ UB Speaker cable 有咩優勢?

因為小弟用緊TQ UB,其實已經唔錯,只 ...

Hi師兄,我另一個post都有輕輕提到,可以參考吓23樓⬇️
https://post76.hk/thread-332765-1-1.html

EWA話事人係前TQ高層Colin,佢有個助手Alan,你去FB可以直接問佢LS80大約係TQ邊個等級,佢地都會俾到分析你。另外,佢個網頁係單一海外售賣點,亦有價錢標示。
香港無代理因商業問題,你懂的

銀級玩家

toms110 發表於 2021-10-15 16:35
Hi師兄,我另一個post都有輕輕提到,可以參考吓23樓⬇️
https://post76.hk/thread-332765-1-1.html

唔該哂你,用開TQ, 佢地可以講到同tq 咩level 嘅線會比較易明,我直接問Alan

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

toms110 發表於 2021-10-15 16:35

我可能會入EWA坑

係因為CHING你
諗緊LS80定40
80有BIWIRE
🤣

鑽石玩家

que 發表於 2021-10-18 19:17
我可能會入EWA坑

係因為CHING你

如果唔係成日玩線材嘅話,佢係真心抵用,冇豪華包裝,冇品牌效應,理應將所有心機同成本放晒喺佢嘅貨品上,所以值得一試

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

toms110 發表於 2021-10-18 22:17
如果唔係成日玩線材嘅話,佢係真心抵用,冇豪華包裝,冇品牌效應,理應將所有心機同成本放晒喺佢嘅貨品上 ...

ching有升級用furutech 插?

鑽石玩家

que 發表於 2021-10-18 22:48
ching有升級用furutech 插?

係呀,升級咗古河插。
有另外一個師兄佢都係入LS80,不過無升級,佢話個叉插本身比較軟身,另外我都有加錢配埋Jumper,如果你買喇叭線配埋,佢會俾個優惠價你

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
que + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分