設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

黃金玩家

JackyLeeLee@FB 發表於 2021-7-17 08:05
各位師兄我淘寶左TCL Q10E Mini LED,請問裝什麼軟件可以睇到YouTube?
謝謝

師兄請問如果關燈情況底下,四角有無漏光既情況

鑽石玩家

yinlocyrus 發表於 2021-7-16 12:03
我講下我經驗先, 早在2017 年7月買個部sony65x9000e ,到依家仲用梗, 係某間都算出名嘅舖頭買, 果陣佢係香 ...

多謝各大大解答,re wifi, 其實我是想知「唔」connect 的話會不會有問題,聽落應該ok.  google 的問題應該chromecast 可解決,最後就是 airplay, 呢樣對我來說都可能會有用,再諗諗
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

星級玩家

gamma 發表於 2021-7-18 09:52
多謝各大大解答,re wifi, 其實我是想知「唔」connect 的話會不會有問題,聽落應該ok.  google 的問題應 ...

Wifi 唔connect 無問題的,air play 就apple tv or 駁線

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tonyl626 發表於 2021-7-17 19:45
師兄mini led 正唔正呀?

我覺得顏色吾錯,但係機背HDMI好似發燒咁開頭吾知甘熱而且我放個位係包左住電視機,睇睇下藍光碟HDMI丶1、2位置會跳台,知道後加咗個USB風扇吹住個位就冇事啦!(我朋友用三星上年95T原來都係甘熱佢都要加風扇)
我買完之後再比較三星QN85A比較差唔多,但係佢嘅睇電視角度120度有少少變色不過唔嚴重,佢係mini QLED佢個性價比我覺得都係高嘅!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

白先生@G 發表於 2021-7-18 02:12
師兄請問如果關燈情況底下,四角有無漏光既情況

我唔係好識睇但係應該就冇咁嘅情況,因為我之前用LG LED 4K電視用四年前款,佢漏光嘅情況係就咁望就望到,呢個我唔覺眼會有。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tonyl626 發表於 2021-7-17 23:52
請問搵邊間運落黎?

買電視間野佢係直接用順風直送來香港

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

JackyLeeLee@FB 發表於 2021-7-18 10:49

可唔可以俾條link我?🙏

高級玩家

JackyLeeLee@FB 發表於 2021-7-18 10:49

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

JackyLeeLee@FB 發表於 2021-7-18 10:46
我覺得顏色吾錯,但係機背HDMI好似發燒咁開頭吾知甘熱而且我放個位係包左住電視機,睇睇下藍光碟HDMI丶1 ...

去蘇寧睇過Tcl C825,mini led啲色真係幾靚,不過65吋差不多兩萬一!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tonyl626 發表於 2021-7-18 11:19
可唔可以俾條link我?🙏

0.0微3KS6XQoyMOP信 https://m.tb.cn/h.4yUdxxS?sm=d6b032  TCL 55Q10E Mini 55英寸QLED量子點全面屏安卓智能语音电视机65