設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

依家BH 冇得直運到香港,想買美水電視可以點搞?

高級玩家

kelvinhin 發表於 2021-7-14 22:50
依家BH 冇得直運到香港,想買美水電視可以點搞?

太高深,所以我投靠左 香港水貨佬三星算,希望有師兄分享

銀級玩家

woopuikwan 發表於 2021-7-14 11:12
請問用邊間集運到香港?

我係尾水美水BH直送....
Sony 77A9G, Denon 8500H, Procella P5/P1/P15A/PA2100, LightSpeed 409

星級玩家

出面水佬 55/65 inch HDMI 2.1 + 120Hz 得番以下機款應該

Samsung
55吋  55Q70A 55QN85A
65吋  65Q70T 65Q80T 65QN85A 65QN90A

LG
CX and C1 兩款都好貼價 正路選C1

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

陸版Sony用家路過, 字幕係default無或者係夾硬改到做英文, 次次轉台都要轉返做繁體。 搖控可以買過舊版大制搖控的。其他甚麼無Google play, chromecast問題, 你買過最新版Chromcast, 400幾已經解決晒。

另外三星係可以改做港版的, 呢到都見過有教學

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

banjo 發表於 2021-7-3 18:50
價錢幾平都冇用, 最緊要係壞咗, 水貨公司會有乜支援先?

呢個可以不理,我部陸版Sony 75吋9000H, 包埋運費$17000, 香港出左1年而家都賣緊4萬, 真係有事唔怕煩就運上去整,但可能要打稅的。 一係就叫Sony當無保養整千幾。 再唔係就換過部, 你當買兩部都平過香港行。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Akhkmike + 10 + 10 冇錯呀 , 尤其三星系統完全一樣根本同一批.
tony019002 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Benchester@G 發表於 2021-7-6 21:40
最終簡左Q70T 65 好滿意,多謝ak 兄介紹幾間水佬,我簡左穩陣個間,服務好上牆專業,謝大大 ...

鑽石玩家

explorerhk 發表於 2021-7-16 08:49
陸版Sony用家路過, 字幕係default無或者係夾硬改到做英文, 次次轉台都要轉返做繁體。 搖控可以買過舊版大 ...

請問大陸sony 是否都有廣告?唔connect wifi 會否有問題?
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

見習玩家

gamma 發表於 2021-7-16 09:30
請問大陸sony 是否都有廣告?唔connect wifi 會否有問題?

我講下我經驗先, 早在2017 年7月買個部sony65x9000e ,到依家仲用梗, 係某間都算出名嘅舖頭買, 果陣佢係香港舖已執左,所以我要搭車返大陸買。即場試機+俾錢. 最後用中港7人車由佢個大陸倉點對點返香港屋企樓下, 跟住自己一條友推住個電視入lift 返屋企 .至於你問我值唔值, 我覺得都值,果陣行機都差唔到3萬, 計埋都係6折左右, 都係果句, 水貨就有風險, 不過我自己就會take 依個風險(因為香港行貨真係太貴)

sony 水貨太雞, 又冇netflix, youtube(我用chromecast 解決問題),不過我都讚成我下次買都會買LG.  我部機由買入黎佢都收到firmware update, (大約3 次), 更新完都冇變磗, wifi 都冇事,至於庿告都係係app store (大陸)先見到, wifi 我用落都冇問題, 但係我諗除左更新firmware 我都冇用過, 因為佢個mirror cast 唔到我部samsung 電話, 我又唔睇大陸APP, 最多用chromecast mirror netflix 同youtube

不過依家俾我我就唔會再買sony

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Akhkmike + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

yinlocyrus 發表於 2021-7-16 12:03
我講下我經驗先, 早在2017 年7月買個部sony65x9000e ,到依家仲用梗, 係某間都算出名嘅舖頭買, 果陣佢係香 ...

見人見智我本人就三星,始終全部野一樣,Sony 我仲未接受到d煩野,我對系統唔係太熟悉,心諗最緊方便😜