設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 582

[討論] 以後買某公司既音嚮可能要實名購買?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

582 發表於 2021-5-13 14:48
已找原機主同D&M跟進,事情已告一段落,多謝各位ching支持及關心,更多謝Post76小瑟、WIL總及一眾版主幫忙!祝D ...

解決左就好了, 恭喜哂師兄先. 不過PepperFish兄都講得岩, 呢單野反而另大家關心左自己的情況, 呢個亦都係我地做MEDIA同影音平台應該要同大家去了解清楚的事情呢!!

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

小瑟 發表於 2021-5-13 15:28
解決左就好了, 恭喜哂師兄先. 不過PepperFish兄都講得岩, 呢單野反而另大家關心左自己的情況, 呢個亦都係 ...

🙏🏻真係要攪清楚的

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

其實跟本唔應該搞升級真的很傻, 除非好多貨賣唔出
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

又唔係真 8K,有硬件、無碟機、電視,
得物無所用!

鉑金玩家

MDLP 發表於 2021-5-13 15:22
8K 又點吖
同4K一樣
年年都有新花臣

8k 呢d嘢同掛個八卦係門口一樣
好似有嘢
實質又唔知有冇用
不過如果係2020年買5年都重用得
都可能會有小小軟件
咁有得送又冇咩特別話唔想要

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
睡佛爺爺 + 10 + 10 認同到一個點呀
PepperFish@FB + 10 + 10 認同到一個點呀!

查看全部評分

鉑金玩家

如果係真,Denon 或 Denon 香港代理  都唔係第一个擅自更改保养条款。小弟多年前帮Drugs Audio买了Esoteric N-01,俾钱既时候无讲大昌个扑街代理改保养条款,俾晒钱先话改紧新既保养卡,等有先叫我去攞番。 我地买机部份既价钱係保修既费用,连条款都唔知就要你硬食,根本就係明虾。係法律上任何条款都要係成交时双方同意的,条款都未有定好就要你买咗先,迟D话你知条款啦,咁佢话你唔係买机呀,係租机咋,用3个月就要还番部机俾佢都得架,有边个会同佢打官司,消委会係废多过唔废。一定要靠兄弟们係D forum 度 帮佢唱爆佢,就算争取唔到要既嘢都起码俾其它消费者知道,有所提防。

总而言之就係D代理商擅自作出一D自己既规矩,目的就係减少保修既麻烦但钱就收行货既价钱。

嗰次等咗成个月都无保养证俾番我,即时二手卖咗部机,以后都唔 X 买大昌既产品。  未定好保养条款就唔好卖机住,卖机俾人又讲唔出保养条款,真係大 X 晒。无其它牌子类似既机就话姐,有其它选择未用第个牌子咯。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

安心哂,呢件事可以做一個案例了

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

PepperFish@FB 發表於 2021-5-13 14:54
你解決咗係好事,但咁多D&M用家嘅疑問又點呢?轉手仲有冇保養?

係囉... 大家都好關心呢樣野......
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

其實一開始睇就已經係覺得小事一件,升級8K只係影響樓主之後再放二手嘅價格,唔係因為機能問題,而且樓主自己誤會認為同保養有關係,大家先咁踴躍,其實一早講咗任何代理都係認單唔認人,一開始又搞乜嘢電話,又搞乜嘢自己係二手買家,基本上升級8K真係一件非常小嘅事,真係要諗清楚想表達啲乜嘢野,幫樓主免費升級同要攔樓主,其實真係一個電話已經可以解決。

因為呢個 post 真係同買二手有冇保養,完全無關係

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
kl122002 + 80 + 80 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

世事已被你看透了