設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 582

[討論] 以後買某公司既音嚮可能要實名購買?

黃金玩家

代理咁做即係想局人買新機,等你二手唔敢買!
如果部機無resell value, 咁你d新機都幾難賣,做生意唔係咁短視呀

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

RaymondWong@G 發表於 2021-5-12 22:44
看得Post76 , 相信大多數都是會員 , 發生這些事主持和有關方面也應出來回一下 , 小事一宗做個順水人情 ,  ...

咪玩啦,任何網或版主見到都當睇唔到,外人入嚟吹水無所謂,要網站 admin 蒲頭就一定唔會有人 on dog dog 走出嚟送頭,全部利益問題,又有商店你唔係以為冇利潤,而產品介紹你估免費唔收錢拍片咩,國仁都擺明係收錢拍片㗎啦,全部都係廣告,網站登記一個戶口入嚟玩冇所謂,admin 唔關咗個 post 已經係大人大義。重要個網是旦搵人搭嘴講代理什麼什麼一定無可能

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
kingyan + 10 + 10 認同到一個點呀
chan@76 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鉑金玩家

bbc701 發表於 2021-5-12 23:22
咪玩啦,任何網或版主見到都當睇唔到,外人入嚟吹水無所謂,要網站 admin 蒲頭就一定唔會有人 on dog dog ...

印象中好似有極小數做左中間人
最後好似大家有路行
個post 唔記得係冇左定lock 左

咁你都搵到,你摩擦力都好强

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

chan@76 發表於 2021-5-12 23:28
印象中好似有極小數做左中間人
最後好似大家有路行
個post 唔記得係冇左定lock 左

基本上唔使搞咁多嘢,又幫咁多個唔同身份嘅人諗咗咁多藉口,搞成廿幾頁,其實都話咗只需要打電話俾 AV life 如果電話傾唔掂,就話落鋪嘈,只要堅嘈大分貝果隻 (一定要同你上一手一齊去)谷鬼氣嘅話玩半個鐘頭之內,保證 YCY 同 sound united 一定搵專人服侍你,去人哋門口度嘈係江湖大忌,呢兩間公司差不多全部人都係打工,冇人係出糧嘅老闆,必定會息事寧人玩大咗門口吊鬼返上寫字樓因為你,五月追唔到數你話大唔大鑊啊,門市吊寫字樓上面啲人,寫字樓上面啲人就一定吊返代理祭旗,因為你單嘢確實係太小事一個電話已經搞掂,全部都係已出之物又唔係洗緊自己錢公司錢嚟咋嘛,而門口為老細面子為份工亦都唔會報警,因為只要你攞住張買電器但係12個月都未過嘅單都重係一個客,門口都只可以係無可奈何,但呢種玩法係好極端,而就算樓主你表達或語言能力真係有問題,都千其唔好係鋪再話自己二手買入,其實係你自己 on dog dog 在先將保養同免費升級亂咁捆綁埋一齊,E家當你 99% 行錯路,單拖同代理隻揪都唔搵連鎖店幫拖,如果連鎖店幫你保証係一定成功達到你嘅目的。

反過來講我都講到好白㗎喇,可能樓主都有人已經私下PM咗佢,搞掂咗。

最後一句你張單上一手唔係原音李,唔係天下度買,而係連鎖店度買你已經贏在起跑線,如果豐澤有賣保証20頁都唔會發生,香港啲連鎖店惡過代理呀,但咁樣教你玩,我都驚俾人 ban acc 但阻住人地門口做生意,連鎖店寫字樓啲人同代理都係死罪,最後如果你張單係原音出就已經唔使再玩,李老闆請代理食飯都嚟唔切重點會同你撐。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2021-5-12 21:59
呢個我都係一個有諗的問題 . D&M今次企得硬之餘, 仲有D刻意去查
點解? 市場有發生左D我地唔知的事?{:6_1 ...

唔通已經知pioneer onkyo 單嘢傾唔成,之後d&m會玩哂?

黑鑽玩家

抽獎機又點計呢?

鉑金玩家

一大堆垃圾砌成7.3.4

現在攪成咁!抽獎機當然無啦!

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

issachar 發表於 2021-5-12 21:35
如果 D&M 企硬, 真係可以話陳列品唔保... 我記得好多電器都有條款話商業用途唔保 ...

所以我先覺得奇,我係D&M的話,如果條款無寫明二手,用陳列品做借口唔係仲大道理咩。

不過陳列品個字眼好死,上面都有師兄講全新機當陳列品賣,我個人估計鋪頭應該係會收到以陳列品為名的全新機,可能真係用來陳列,亦可能用來回佣比鋪頭,而呢類機係可以照賣出去換番錢,係一個行規,所以會見到市面有好多照有保養的陳列品,作為普通用家,陳列品同二手有無分別,大家心照啦,我話衰過二手機都應該無人會反對吧。

至於商業用唔保,二手唔保,我覺得係合理的,只要有寫落條款,作為用家只能認命,作為準買家,我會放埋落考慮購買因素入面,我都有試過幫公司買野,Sales見到個送貨地址後,提醒我可能會無保養。

最後,我身邊都好多朋友老屈我同阿嫂講話係我玩完唔要賤價二手賣比佢,全職主婦的阿嫂信以為真,幫手帶去做維修時口快快講了係二手,唔通又真係二手貨咩。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

D & M啲機好易壞,用Y記好過啦!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今早有版友 FW左呢條 LINK比我, 先知原來大家都想我地睇睇呢單野幫唔幫到手呢!!

唔好意思因為呢個星期D SCHEDULE好爆, 都未有時間慢慢睇PO. 呢個帖都有成26版, 大家比D時間我, 我了解一下個情況先, 之後再搵DENON果邊了解一下先!!!

評分

參與人數 8威望 +276 金錢 +276 收起 理由
睡佛爺爺 + 10 + 10
keke323 + 80 + 80
RaymondWong@G + 6 + 6 英明出手 !
toms110 + 20 + 20
issachar + 20 + 20
AskaLung@FB + 20 + 20
582 + 20 + 20
JonesChan + 100 + 100

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.