設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 極地雪

[Soundbar] Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

串流聽歌效果得唔得?

黑鑽玩家

SammyChu@FB 發表於 2020-5-14 20:06
訂左半個月... 終於有貨今日到 用梗y記ysp 1600 簡直係入左2個世界... 果種包圍感... 同可以好似 ...

開Standard嗰聲係近似家庭影院一啲, 聲音位置明顯啲, 但空間感冇咁大.

開Boost 的話, 聲音位置冇咁清晰, 但有係戲院嘅嘅感覺, 個氣氛好好, 好享受嗰種感覺.

黑鑽玩家

BOS 發表於 2020-5-15 15:19
串流聽歌效果得唔得?

我同太太聽歌唔會坐定聽,  所以只留意音色. 調較過後, 音色都OK, 不過都唔好咁認真啦. Ambeo我開Music mode 嘅 Light 或熄咗佢. EQ按自己口味再調調會更好, 我就如圖. 不過由於我用咗美式拖板, 冇用原線, 聲同用原線可能有少少分別.

星級玩家

極地雪 發表於 2020-4-15 10:57
已PM ~~~ 最好試清楚岩唔岩自己心水~

請問C Hing 可在旺角那處訂到Ambeo Soundbar, 价錢約18???。
謝謝你

鉑金玩家

sam8 發表於 2020-5-15 16:22
請問C Hing 可在旺角那處訂到Ambeo Soundbar, 价錢約18???。
謝謝你

我頭先經過AV 生命 佢地話缺貨,要訂,價錢貴過旺角友x
近排我冇出友X ,唔知道佢地係咪都係缺貨,但就聽其他ching. 講好多地方都無貨。
一月個前旺角友x 賣緊18-18.5k 左右,如果而家缺貨既話,我真係唔敢亂講價錢,我建議點都要傾下價錢,價錢唔岩心水既我覺得等下先,始終影音既野,遲買始終都會平d,除非真係唔介意價錢,想即刻享受既就另計啦

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

極地雪 發表於 2020-5-15 11:59
係smart ControlApp 入面揀 codec,
然後將dialog normalisation off 左佢

唔怪得我周圍揾都揾唔到... 佢叫code...

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

蜜汁叉燒 發表於 2020-5-15 15:44
開Standard嗰聲係近似家庭影院一啲, 聲音位置明顯啲, 但空間感冇咁大.

開Boost 的話, 聲音位置冇咁清晰, ...

琴日睇fury4k... 聽住d字彈周圍飛真係好正... 一條野做到咁既效果,又唔洗買amp 同成屋喇叭...啱晒蝸居...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
極地雪 + 10 + 10 用家心德,值得支持!

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

蜜汁叉燒 發表於 2020-5-15 15:51
我同太太聽歌唔會坐定聽,  所以只留意音色. 調較過後, 音色都OK, 不過都唔好咁認真啦. Ambeo我開Music mo ...

師兄...咁你movie 點set eq... 佢無清楚講果4個eq 未掌握到...

星級玩家

極地雪 發表於 2020-5-15 16:36
我頭先經過AV 生命 佢地話缺貨,要訂,價錢貴過旺角友x
近排我冇出友X ,唔知道佢地係咪都係缺貨,但就聽 ...

麻煩師兄PM告之店鋪名稱,因新手,不知友x是指那間鋪名. 謝謝

黑鑽玩家

SammyChu@FB 發表於 2020-5-15 17:39
師兄...咁你movie 點set eq... 佢無清楚講果4個eq 未掌握到...

Movie 我都係參考咗極地雪師兄再作調整

Screenshot_20200512-071913_Smart Control.jpg

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
極地雪 + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分