設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 極地雪

[Soundbar] Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

鉑金玩家

蜜汁叉燒 發表於 2020-5-11 11:17
Ambeo Soundbar於勞動節前入手, 用咗十日. 聲方面都算滿意, 聲效用Movie, Ambeo開Boost, 睇戲睇電視氣氛好 ...

恭喜ching 買到心頭好
ARC 既問題真係超級複雜,我建議先soundbar 駁電視睇下用唔用到ARC 先,之後逐樣器材駁,用排除法黎搵出邊部野撞左ARC

黑鑽玩家

極地雪 發表於 2020-5-11 12:25
恭喜ching 買到心頭好
ARC 既問題真係超級複雜,我建議先soundbar 駁電視睇下用唔用到ARC 先,之後逐樣器 ...

其實又好似唔係去到真係有野撞, 我唸住睇電視, 電視經ARC 出聲比Ambeo Soundbar, 我部MagicTV其實冇再插過線, 都係Magic TV去電視, 電視經ARC比聲Ambeo Soundbar, 唸住咁樣唔會有事, 但都唔係咁.  今晚返去試試 MagicTV直入咗Ambeo soundbar 先, ARC 上影像上視, 好似BD機咁, 咁樣睇吓會唔會好啲.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

cuddy 發表於 2020-5-10 15:03
台灣網友聽完都有咁既感覺~

不過始終口味既野就人人唔同囉

價位唔同,唔公平呢........

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

cuddy 發表於 2020-5-10 14:56
sennheiser / Samsung 分別係中環、旺角
Nakamichi 係我朋友屋企~

請問Q90旺角邊度有得試,我好多朋友想試
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

銀級玩家

yuppi 發表於 2020-5-11 21:17
請問Q90旺角邊度有得試,我好多朋友想試

咁就岩啦 旺角友誠之前我上去見人拎貨,有打開黎試!
友誠唔係得好多間有姐,咪當行下街囉。
另外仲有一間專賣水貨既, 叫BOB(唔係旺角), 呢間都有得賣架,
有冇得試就睇下有無心買囉,有心買既,老闆實會諗盡方法幫你既

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

cuddy 發表於 2020-5-12 12:16
咁就岩啦 旺角友誠之前我上去見人拎貨,有打開黎試!
友誠唔係得好多間有姐,咪當行下街囉。
另外仲有一 ...

即係你上次旺角試Q90R係咁啱有人拎貨試吓出吾出到聲?

另外我都係響BOB買電視,佢間鋪得幾十呎不設試機⋯⋯咁我冇嘢問了
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

銀級玩家

yuppi 發表於 2020-5-12 15:58
即係你上次旺角試Q90R係咁啱有人拎貨試吓出吾出到聲?

另外我都係響BOB買電視,佢間鋪得幾十呎不設試機 ...

旺角人地有試聲喎,我仲開心快樂聽埋一份,

另外美孚BOB鋪頭的確唔係大,你買電視試唔到都合情合理既,不過我朋友買Q90R落左訂都可以試聲喎,

唔好睇少人地地方細先得架,至於你話好唔好聲就另一件事

鉑金玩家

@yuppi 兄,@cuddy 兄, 兩位大師請高枱貴手,
如果想個別討論Q90R 請另開一個post 可以嗎?
無謂騎刼我呢個非專業既個人分享post ~
我相信你地都係為左廣大既發燒友做福,麻煩請移玉步感謝~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
成龍大哥 + 10 + 10 搞笑

查看全部評分

等跌價>>>跌價怕出新款>>>等新款>>>新款初出貴>>>然後又等跌價>>>....結果一直在等 :(

1萬

鑽石玩家

極地雪 發表於 2020-5-12 17:54
@yuppi 兄,@cuddy 兄, 兩位大師請高枱貴手,
如果想個別討論Q90R 請另開一個post 可以嗎?
無謂騎刼我呢 ...

我完全冇心騎劫你個post,最初只係好奇同幫朋友問吓邊度有得試Q90,不過宜家清楚哂,原來係試吓有冇聲出,所以響樓上已經講咗冇嘢問了
千其吾好迷信..
75-X9500G

銀級玩家

yuppi 發表於 2020-5-12 18:22
我完全冇心騎劫你個post,最初只係好奇同幫朋友問吓邊度有得試Q90,不過宜家清楚哂,原來係試吓有冇聲出 ...

有無騎劫樓主個post 你自己心知啦,你自己都有Q90R,既然係你既朋友想試咪去你屋企試咪得囉,仲可以反轉黎試添~

斷估師兄你屋企會set 得好過出面D 影音鋪呱 ~試完快D去課金仲簡單啦,另外人地俾錢買左試機試一兩套DEMO又有乜問題?仲質疑人試有無聲出

為免騎劫左樓主個post,我唔會再回應唔關主題既事,完~