設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 極地雪

[Soundbar] Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

鉑金玩家

呢個真係要慢慢試睇下邊一個數值岩自己間屋既聆聽環境,同埋每個人口味都唔一樣,多試下唔同既數值,可能會更有驚喜

鉑金玩家

sam8 發表於 2020-5-15 18:54
麻煩師兄PM告之店鋪名稱,因新手,不知友x是指那間鋪名. 謝謝

已PM 左俾你,希望幫到你~
講明先,我而家唔肯定佢地仲係咪做靚價,
始終我都係個幾月前去睇同埋而家周圍都缺貨

鉑金玩家

SammyChu@FB 發表於 2020-5-15 17:38
琴日睇fury4k... 聽住d字彈周圍飛真係好正... 一條野做到咁既效果,又唔洗買amp 同成屋喇叭...啱晒蝸居... ...

我都係被佢既包圍感吸引,一條bar 仔做到超出預期既效果,價錢的確係貴左D ,所以我自己買之前都考慮左好耐,綜合左幾個考慮點,決定左買佢返屋企,返到屋企試左後,加埋佢個apps 有咁多野可以俾用家微調,我覺得物有所值

但當然佢並唔係完美,當中都有不足既地方~
希望Sennheiser 可以努力做好D ,不斷改善、改良。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

極地雪 發表於 2020-5-15 21:25
我都係被佢既包圍感吸引,一條bar 仔做到超出預期既效果,價錢的確係貴左D ,所以我自己買之前都考慮左好 ...

師兄,問多樣野。。。 我cxuhd想聲畫分家係直接將audio插hdmi 1-3就得。。。條soundbar無野再set?

鉑金玩家

今日set好左wifi,終於搵到router個WPS掣,跟住膽粗粗試吓update firmware,試左幾次都唔成功,每次show starting update,之後幾分鐘就跳返出去,wifi disconnect左,反覆試左幾次結果都一樣,只好暫時放棄,各位ching有冇咩睇法,唔該晒

星級玩家

極地雪 發表於 2020-5-15 21:16
已PM 左俾你,希望幫到你~
講明先,我而家唔肯定佢地仲係咪做靚價,
始終我都係個幾月前去睇同埋而家周 ...

收到,謝謝師兄

鉑金玩家

SammyChu@FB 發表於 2020-5-15 21:51
師兄,問多樣野。。。 我cxuhd想聲畫分家係直接將audio插hdmi 1-3就得。。。條soundbar無野再set? ...

我暫時仲未玩聲畫分家,但估計應該可以,因為理論上soundbar 只處理聲音個部份既signal ,有錯勿怪🙏🏻

鉑金玩家

michaela 發表於 2020-5-15 21:58
今日set好左wifi,終於搵到router個WPS掣,跟住膽粗粗試吓update firmware,試左幾次都唔成功,每次show st ...

Ching 你係咪接駁左subwoofer 去做 sound calibration ?然後update firmware ? 如果接駁左subwoofer 一定要將subwoofer set 做on 先成功,如果subwoofer set 做auto / off 會唔得 或者試左唔駁subwoofer 去做update and calibration 先。 希望幫到你🙏🏻

鉑金玩家

極地雪 發表於 2020-5-15 22:00
我暫時仲未玩聲畫分家,但估計應該可以,因為理論上soundbar 只處理聲音個部份既signal ,有錯勿怪🙏🏻 ...

我部cheap cheap Giec都係畫直出電視,聲音直出soundbar,唔特別野要set

鉑金玩家

michaela 發表於 2020-5-15 22:05
我部cheap cheap Giec都係畫直出電視,聲音直出soundbar,唔特別野要set

多謝ching 你既分享,我而家都搵緊部 有聲畫分離、解到Dobly vision & HDR 既media player 有冇ching 有好介紹?