設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: MARiA_MAi

[入耳式] 請問一下各位大大 Fitear 335DW 同 Justear LiSA版 揀邊個好?

鑽石玩家

vivibo 發表於 2019-7-26 21:51
可能樓主諗緊,不過如果只有二揀一,我自己比較喜歡335

都好大機會,其實2萬真系好多選擇

科林玩家

123es 發表於 2019-7-26 14:36
個樓主問完就潛左水

唔係呀 我係諗咗一排 最後訂咗Justear LiSA

鑽石玩家

MARiA_MAi 發表於 2019-7-29 17:04

哦~咁就恭喜樓主

黃金玩家

audia 發表於 2019-7-26 13:08
sony同UE比 ?

sony隻CM仲有冇QC問題 ?

Just ear點解唔可以同UE比?

唔怕話你知,我依家手頭上有JH16Pro (UE前老闆Jerry Harvey作品) , MH335DW同Just ear MH1. 雖然睇單元數Just ear係最弱,但背後團體最強係Just ear因爲有松尾先生坐陣。起碼松尾先生嘅經歷一定唔會少過Jerry Harvey先。而手工Just ear絕對係最好果個。加上冇咗Jerry Harvey做研究同調音嘅UE唔少人批評只係大量生產產品嘅無靈魂公司,而且UE剛剛比Logitech收購咗後都勁多QC問題曾經引起過d人大量搜集非logitech製造嘅Triple Fi等,而CIEM d人因爲Jerry Harvey所以走曬去買JH而唔買UE. UE呢個品牌以燒友角度嚟講係呢堆裡面反而係最弱最無個性嘅品牌。如果你要"撻朵"你都係先睇清楚Just ear嘅來頭先可能會好d。

鉑金玩家

MARiA_MAi 發表於 2019-7-29 17:04

恭喜樓主~??????

黃金玩家

nanaholic 發表於 2019-7-29 21:31
Just ear點解唔可以同UE比?

唔怕話你知,我依家手頭上有JH16Pro (UE前老闆Jerry Harvey作品) , MH335DW ...

以上都知道嘅。

Order量多QC下跌機會亦多,希望Sony唔會啦。(始終唔係好明JE點解用返Sony品牌?)

黃金玩家

RE: 請問一下各位大大 Fitear 335DW 同 Justear LiSA版 揀邊個好?

audia 發表於 2019-7-31 14:55
以上都知道嘅。

Order量多QC下跌機會亦多,希望Sony唔會啦。(始終唔係好明JE點解用返Sony品牌?) ...

Sony有間子公司叫Sony Engineering, 目的就係俾Sony社内嘅人可以用到Sony嘅一部分嘅資源但又多d自由空間去嘗試創新製造新產品同埋推出市場。但經由Sony Engineering推出嘅產品有個規定就係唔可以用Sony個名嚟賣。而當呢d產品賣到咁上下嘅時候母公司會做個review, 賣得好嘅project就會被正式承認爲Sony嘅產品同得到母公司嘅全力支持去再發展個產品。而Just ear個誕生就係Sony Engineering嘅project之一。

基本上可以由冇得掛名去到掛番個大招牌係一個好大嘅榮譽嚟,而且係社内會攞獎嘅level嘅成就。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wadeejp + 10 + 10 增長知識

查看全部評分