設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: pclai2000

[4K/8K電視] SONY 75-X9500G

黃金玩家

想請問各位,㩒入去個節目表,是否有好多係沒有資訊?而且㩒入去個節目竟然係其他節目或者其他時間的內容,完全錯哂的,以前同樣是用Sony W950A沒有這個情況的,各位ching有沒有這個情況?又可以怎樣解決?已試過重設及reboot了,謝謝各位!
P.S.我是55吋的

銀級玩家

HKFBI 發表於 2020-3-9 11:13
其實你個心已做了決定啦! 你只係搵人附和吓你買75吋姐!
如果唔計CP値同錢不是問題,我都覺得75 ...

畀你講中添😂
係呀,我個心其實真係去咗75吋。星期六喺百老X睇咗好耐,睇中咗三部機,LG 65吋C9、Sony 65吋A8G、Sony 75吋X9500G,無可否認畫質上OLED啲色係靚好多,尤其我遠距離再打斜睇,啲色好實正好銳利,但係我睇過好多網上的評價話有burn in的可能,同埋價錢的問題,加上我主要係睇電視同打機為主,無乜點睇戲,所以最後都係決定買Sony X9500G。

論CP值,65吋係抵玩過75吋的,不過我最擔心都係距離問題,如果買咗75吋返來覺得太大部,睇得唔舒服的話,都唔知點算好,喺個大場睇同屋企睇一定有唔同,所以想問下大家的專業意見,我只係初哥唔係好識🙏

多謝你的回覆🙂

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

HKSGIRORO 發表於 2020-3-9 14:01
畀你講中添😂
係呀,我個心其實真係去咗75吋。星期六喺百老X睇咗好耐,睇中咗三部機,LG 65吋C9、Sony 65 ...

相信對眼非常容易適應, 我由46吋上65吋,一兩日已適應了。宜家我覺得65吋稍嫌細了點! 所以75吋應該都無問題! 我觀賞距離都係9尺咁上下!

黃金玩家

djwin 發表於 2020-3-8 23:39
想問大陸sony tv 睇netflix 要用vpn 先睇到?

唔洗
除非你想睇其他國家地區Netfilx,如果睇返香港Netfilx不用VPN
但係TV版Netfilx用VPN都冇用,一樣睇唔到其他地區Netfile
手機版先得
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

銀級玩家

HKFBI 發表於 2020-3-9 14:45
相信對眼非常容易適應, 我由46吋上65吋,一兩日已適應了。宜家我覺得65吋稍嫌細了點! 所以75吋應該都無問 ...

多謝你的支持👍
不過我個廳無你咁濶,離電視就只有7.5-8呎,所以咪驚驚地囉。我2月中已經度哂位,日日都幻想如果放咗部75吋的電視會係點😂我放電視塊牆都係得170cm長,自己再幻想一米高,75吋電視的構想就完成。我本身部電視都有55吋,所以升級到65吋有點到喉唔到肺的感覺,同埋大呎吋真係可以彌補到畫質的不足,我都深明OLED d色有幾靚,不過二萬幾蚊買部機係有啲肉痛,雖則而家75吋LED都過兩萬,不過咁巨大的電視用來睇電視同打機,諗起都正😍 而且我覺得X9500G的表現都有OLED 的7成了。不過仲係有少少爭紮位,因為一台75吋的電視差不多可以買到兩台65吋電視。

我好奇查一查,點解上到75吋就貴咁多,原來係因為生產的煩複,並唔係因為硬件的問題。
========================================================
11-Mar-2020
已買75X9500G 😁

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

水貨友建議買埋佢,幾好用:

https://m.tb.cn/h.V4529I7?sm=2bc118

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

剛看了新优淘宝報17800人仔

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

有無師兄分享下9500 SETING

星級玩家

HKSGIRORO 發表於 2020-3-9 20:01
多謝你的支持👍
不過我個廳無你咁濶,離電視就只有7.5-8呎,所以咪驚驚地囉。我2月中已經度哂位,日日都 ...

ching我同你差不多case
現在適應左75吋未?係咪係美孚買?有冇野分享下

銀級玩家

StanleyLeung@G 發表於 2020-4-3 11:44
ching我同你差不多case
現在適應左75吋未?係咪係美孚買?有冇野分享下  ...

要講的話一匹布咁長😅
總之我部機仲未到手,而家等緊75X9500H,價岩就即買,如果唔係可能會轉75X9000H。
係呀,我喺美孚度買,我打搞左人地成個月了🙈
如果我收到機再同大家分享一下,不過我都係新手,都無乜專業野好講,但一定會講下75吋的感受🥰