設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: pclai2000

[4K/8K電視] SONY 75-X9500G

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

KululuKK 發表於 2020-2-25 15:33
你好 師兄
請問你地部X9500G 有冇出現4角遍暗情況?
剛剛入手第二日已經出現,係淨色或電視廣告較為明顯 ...

日本制都有四大暗角,太太話初初開好明顯,但改變得好快,而家唔提起幾乎唔覺有,但全白畫面就點都會暗角起義,我以前用既 Curve TV 有一個位有個 Cam,個到就會出現暗角
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

黃金玩家

有邊隻VPN support Android TV 用到Netflix?
我剛買一個月NordVPN用點知用唔到
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

iceicebaby 發表於 2020-2-26 12:11
有邊隻VPN support Android TV 用到Netflix?
我剛買一個月NordVPN用點知用唔到

是否要在router set vpn

黃金玩家

keung888 發表於 2020-2-26 15:27
是否要在router set vpn

唔一定係router set,係電視install apk可以揀國家,但睇Netfilx要用專用DNS ,VPN公司有提供
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

銀級玩家

唔好意思,想請教一下各位師兄
首先我簡單分享一下

新年的時候就開始心思思想換部電視,這個幾月來我上youtube睇過好多的評測片,亦參考過rtings的專業數據,雖然我知Sony就快出新機,不過感覺只係提升左音效,同埋一出都應該幾貴下,所以最後都係鎖定返X9500G
其實都係諗住買水貨,始終行貨貴接近一倍的價錢

我在糾結的是,究竟買65吋好還是75吋呢? 想各位師兄畀少少意見可以嗎🙏
我本身睇緊55吋,想換部大小小。我個廳唔算話好大,離電視大概2.2至2.5米
琴日去左睇實物,發覺65吋同75吋個感覺都差幾遠,75吋的震撼感係大好多
不過個sales話以咁的距離,買65吋會比較適合,但自己又真係好想買部75吋,可惜又擔心太近睇會無咁好的效果
另一方面,65吋同75吋的價錢亦係差一個double 😅 究竟係唔係值得花多成幾蚊升到75吋呢?
想知大家會點揀?
唔該哂

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

去Sony show room 坐定自己比較...8呎鬆D...正路65...

鉑金玩家

想問大陸sony tv 睇netflix 要用vpn 先睇到?

銀級玩家

vincent369 發表於 2020-3-8 23:27
去Sony show room 坐定自己比較...8呎鬆D...正路65...

多謝意見,其實我琴日都企左係百老X睇左成個鐘😁
但我睇來睇去都係鍾意75吋,喺個場睇總係覺得65吋同55吋的分別唔太大,但75吋明顯係大左好多咁,當時我係離兩米左右睇,都唔算話睇得唔舒服
不過我擔心買左返屋企睇又係另一回事,同埋始終75吋係貴過65吋成萬蚊
所以我想聽多幾位師兄的意見先,正路我連2.5米距離都無,因為我嗰個係鑽石廳,只有一個位可以做到2.5米,平均都係2.2米咋😅

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

HKSGIRORO 發表於 2020-3-8 23:43
多謝意見,其實我琴日都企左係百老X睇左成個鐘😁
但我睇來睇去都係鍾意75吋,喺個場睇總係覺得65吋同55吋 ...

其實你個心已做了決定啦! 你只係搵人附和吓你買75吋姐!
如果唔計CP値同錢不是問題,我都覺得75吋確實震撼好多!
利申: 剛剛也是在X9500G 65吋同75吋掙札中拍板買了65吋的人!

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Deleted