設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: rl0497

有闗AVR-X2400H update firmware後出現問題

讚助版主

rl0497 發表於 2020-7-6 10:27
你好!已根據你嘅指引去試試搞吓部機,結果我插返電源線後佢個畫面出咗Please wait,我由得佢行,到第二 ...

hI RL0497 ,

你可以在拔電源線後,按住機面  ZONE 2 SOURCE 和 DIMMER 不放手再插入電源線,
應該會進入 Factory reset 。
可以的話就做埋 Firmware restore 。

另外按照你的問題,有可能 WiFi Module 有事,或者整塊 CPU/HDMI 板有事,
要讓維修部檢查才有結果,檢查費 $350 。

Denon1

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

DenonI 發表於 2020-7-6 11:16
hI RL0497 ,

你可以在拔電源線後,按住機面  ZONE 2 SOURCE 和 DIMMER 不放手再插入電源線,

明白晒,一陣再試試先,非常感激!

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

你好!已按你指示喺插電源前撳實Source 2 on/off 同Dimmer掣,但係畫面一樣都係Update Test,但係我再寫插電前撳住Ch - 同Dimmer,佢又會行Restoring FW,等佢行完佢出Complete,之後畫面重啟後,Update Test字樣又出現喺顯示屏上,今次較好嘅係,我撳Power 掣五秒佢係會restart部機,但係我試圖撳Source 2 on/off 同Dimmer掣reset部機,佢都係冇反應,顯示屏仍然只係出Update Test,睇嚟送修係唯一途徑,我會拎去整㗎喇,唔該晒你一直以嚟嘅幫忙。

讚助版主

rl0497 發表於 2020-7-6 13:52
你好!已按你指示喺插電源前撳實Source 2 on/off 同Dimmer掣,但係畫面一樣都係Update Test,但係我再寫插 ...

Hi rl0497 ,

你有冇用任天堂 Switch ?
有的話就拿走佢,它會影響 AVR 操作。

Denon1

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

rl0497 發表於 2020-7-6 13:52
你好!已按你指示喺插電源前撳實Source 2 on/off 同Dimmer掣,但係畫面一樣都係Update Test,但係我再寫插 ...

Resetting factory settings
If the indicators are incorrect or the unit cannot be operated, restarting the unit may improve the problem. We recommend restarting the unit before returning the settings to the default settings.link

If the operations are not improved by restarting the unit, follow the steps below.

Various settings are reset to the factory default values. Make settings again.

Ope Reset1 X24
Turn off the power using Power Button .
Press Power Button while simultaneously pressing TUNER PRESET CH + and TUNER PRESET CH -.
Remove your fingers from the two buttons when “Initialized” appears on the display.

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

DenonI 發表於 2020-7-6 16:28
Hi rl0497 ,

你有冇用任天堂 Switch ?

你好!冇嘅,我部機只係駁咗一部Bluray,一部Apple TV 4K同一部myTV Super,應該嗰幾部嘢都唔會影響到個運作嘅,乜都好,唔該晒你,我過幾日都要拎佢去整㗎喇,順便出去睇吓有乜好機,唔該晒喇!

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

lnchu 發表於 2020-7-6 17:25
Resetting factory settings
If the indicators are incorrect or the unit cannot be operated, restart ...

Tried with no luck, same words "Check Update" are still display on the main screen without any changes, anyway, thank for your advice.

鉑金玩家

我都出同樣網絡問題,試哂上面教學都係唔得
唉唉唉  問左代理 檢查$350 +$100 + $Parts ...................

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

jay12118 發表於 2020-7-10 13:06
我都出同樣網絡問題,試哂上面教學都係唔得
唉唉唉  問左代理 檢查$350 +$100 + $Parts . ...

電子嘢要死都冇辦法,都唔好因為咁而對品牌失咗信心,我過幾日都應該會抬機去搞搞㗎喇,都冇法。不過都好希望佢地日後嘅firmware會穩陣啲。

銀級玩家

rl0497 發表於 2020-7-10 14:12
電子嘢要死都冇辦法,都唔好因為咁而對品牌失咗信心,我過幾日都應該會抬機去搞搞㗎喇,都冇法。不過都好 ...

我都遇到同樣問題,爬文爬咗好耐搵到你呢篇,睇嚟都可以直接送修…