設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: owen234hk

[DAP播放器] 一步攻頂之選擇

銀級玩家

而且今次的黃銅鍍金版也是限量供應的,我估2月中的第2次到貨後,就應該不會有第3次到貨了。無論怎樣香港也不會比日本更多貨供應吧

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

liondream 發表於 2019-1-31 13:55
而且今次的黃銅鍍金版也是限量供應的,我估2月中的第2次到貨後,就應該不會有第3次到貨了。無論怎樣香港也 ...

AK既限量其實得啖死, 呢次買吾到米等19年下半年或20年上半年, 反正又會有新旗出...

不過其實AK玩物料真係玩得太濫==

同埋呢次藍版SPKM, 我真係吾明佢地其實點解會甘樣出... 藍, 綠, 金....

鑽石玩家

jaffeinism 發表於 2019-1-31 12:45
講真,ak出機真係玩死你,版本多到呢,一款機物料都幾款,睇你哋跟得幾多,但對有錢的人無視了,買囉,值 . ...

佢唔止玩死用家更玩死自己(抵佢死)……SPKMB悶慢……SPKMOSSGREEN……又爽又透……死得最慘是SE100……高不成低不就、又唔好揸。難怪好多人轉軚。唔想太多變化Cayin是ㄧ個好選擇、它更不像AK升Firmware都會變晒聲!

專業玩家

me also using AK SP1000 (bought it on 12 Jan 2019) + Shure SE846(using white filter & original cable) (already 3 years)

highly recommended

MY AK SP1000 + Shure SE846

MY AK SP1000 + Shure SE846

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
tubeamy + 10 + 10 恭喜Ching!
dannymak + 10 + 10 正到爆

查看全部評分

Sony DMP-Z1, Sony IER-Z1R, Sony MDR-Z7, Sony XBA-H3, Sony XBA-4ip ,Sony WH-1000XM2, Sony PHA-2 , Sony 1bit DAC D355, Sennheiser IE8 ,AK SP1000 SS, Shure SE846,

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

liondream 發表於 2019-1-31 13:55
而且今次的黃銅鍍金版也是限量供應的,我估2月中的第2次到貨後,就應該不會有第3次到貨了。無論怎樣香港也 ...

自從 ak240ss 這個'限量'型號,都可以減得超過一半出貨.

AK 240 Blue Note Edition, 都可以拆散無 Number 咁出貨賣.

仲點會信這間公司出品的所謂'限量'出品?

"...筍價玩AK嘅優惠又嚟啦! AK240 Gold減至$10800! AK240 SS減至$11900! 減成一半有多,係咪抵玩先! ..."

https://post76.hk/thread-236112-1-1.html

黃金玩家

我本來想入spkmrg的,但用solaris/tia fourte/ten5/n8 去a/b手上800hrs的金磚後,決定放棄

金磚中頻的調音,比akmrg更analogue,這是不容否定的,所以看個人口味囉

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kizuki 發表於 2019-2-1 13:46
我本來想入spkmrg的,但用solaris/tia fourte/ten5/n8 去a/b手上800hrs的金磚後,決定放棄

金磚中頻的調音 ...

Ching, 你個比較有盲點, 800hr running 金磚, 部spkmrg又run左幾耐?

星級玩家

googleli 發表於 2019-1-30 11:21
如果金磚都唔覺重,就不如出返AK380+Amp或者SP1000Cu算,1000m金的音場和動態差一截。 ...

AK380+amp冬天又可以當䁔手包

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

nikfung 發表於 2019-1-31 19:53
佢唔止玩死用家更玩死自己(抵佢死)……SPKMB悶慢……SPKMOSSGREEN……又爽又透……死得最慘是SE100……高 ...

我轉吾到軚....除左鍾意AK聲, 其他機入吾到局

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

kobewilliam 發表於 2019-1-30 00:34
又唔算係全死聲,只係一貫sony個種低音控嘅動態感,即係n世前追求重低音個種動態,反而1000m gold,可能 ...

同我一樣,我試完之後都揀左SE100,始終呢啲好個人,唔係人地話好就代表岩自己,太過監聽級數我反而受唔起。
INT. AMP : soulnote a1
CDP :soulnote c1
TV :LG OLED GX55
AMP:Pioneer SC-LX89
BDP:PHILIPS 9700
前置:ATC 20
中置:KEF XQ50c(AQ)
SUB仔:SPL1000-ULTRA