設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: baggio.r

[合併式擴音機] 選購合併擴音機

星級玩家

買Densen 合併機可以,仲要和Elac夾到爆

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

實際去試試吧!
我原本都認為自己會鍾意金仔同老麥
最後ma7200,e470,e650
試完哂都冇揀
Ma9000, 配sf高班系列都唔錯,但價就完全不同了
Ma7200試完冇左6700的感覺,亦唔覺值
E470唔岩聲底,可能係我個人問題,香港澳門都唔信邪地試過好多喇叭配搭,音色有點誇同標
E650, 聽完我只認為金仔class a都係前後級吧

Diablo 120, 試左好多次,可能係配搭問題,放得落都係買300吧,反正大菠蘿缺點係強烈個性,夾機同喇叭係必須的…… 反正係唔適合買定部機再揀喇,唔一定夾

Cambridge edge 其實只聽過前後級一次,唔可以話好特別,就係一般般

Luxman 509x 係唔錯,但個價好硬,不過平番幾千會合理d

最後我買左avm 30前後級,價其實差不多,質素也好,只是一闊三大,買多好多線!

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +20 收起 理由
benwongkk + 10 + 10 正到爆
qk8082900 + 10
jackt + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

高級玩家

alan_wyl 發表於 2019-1-9 10:55
你講既機我上兩星期全部聴過晒,我最後入金仔E480
其實你去友誠 + 地庫走一轉,聴吓邊個啱心水仲實際,人人 ...

CHing,
Where did you buy and how much did you pay for it?

專業玩家

師兄,我用120推bs403,我個人覺得十分滿意,原音有呢套你自己可以去聽吓啱吾啱你

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

que 發表於 2019-1-12 11:39
實際去試試吧!
我原本都認為自己會鍾意金仔同老麥
最後ma7200,e470,e650

是芒路卜?  咁靚既德國精品影d相來睇下

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

qk8082900 發表於 2019-1-31 12:08
是芒路卜?  咁靚既德國精品影d相來睇下

入門級je

AVM 30
前後加埋也平過509x

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
qk8082900 + 10 正到爆

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

3部機加埋賣的平過509X  又真係抵買

鉑金玩家

xerxeshowie 發表於 2019-1-9 08:38
Marantz PM10S1 OK !

"Power AMP Mode" !

多謝告知,原來2-channel機的pre-out叫AV bypass。本來以為只有AV機已經解碼的2-channel RCA output先叫AV bypass。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

qk8082900 發表於 2019-1-31 22:47
3部機加埋賣的平過509X  又真係抵買

計完多一對xlr,多一對pc
其實已差不多價

分離度,質感可能30好d
但509x 會厚暖一點

其實兩部都好好
我偏愛平衡度好,易夾機既機
所以兩部都好合心水

當時509x最大問題係講哂價都貴一皮