設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: DamonMak@FB

[討論] 新手岩岩玩影音

星級玩家

MDLP 發表於 2018-11-8 13:56
leekoonhung位化身xmen
乜野叫做?

其實我真係唔知你點解拉上關係

唔好意思食左d字 "第三方”=第三方軟件

討論唔代表搞事
下下當人搞先事果d先係

我自己機自己玩 仲有用下rew check 下機
Anyway 如果唔歡迎理性討論 我出番去先

評分

參與人數 2威望 +11 金錢 +11 收起 理由
DickLai@G + 10 + 10 師兄條低頻唔錯喎!
MDLP + 1 + 1 又leekoonhung/Xmen 痴雄同體

查看全部評分

白鑽玩家

xmen 發表於 2018-11-8 14:18
其實我真係唔知你點解拉上關係

唔好意思食左d字 "第三方”=第三方軟件

拉直又如何
咪又要八仙飯店過海出手擺位改EQ
效果如何呢?
當然唔會喺你面前講真話

鑽石玩家

MDLP 發表於 2018-11-8 14:32
拉直又如何
咪又要八仙飯店過海出手擺位改EQ
效果如何呢?

Mdlp兄, 真係無謂同佢嘈喇... 唔認都冇用.
我有曬人哋已經證明咗佢係同一account嘅cap圖, 佢自己承認嘅對話錄音我都有. 但係真係無謂搞, 只希望佢繼續有佢分裂, 我哋繼續有自己好好地開心玩.  咁已經ok!!

白鑽玩家

其實多個化身都帶唔到返主題
上面Audessy嘅EQ图
係講緊天龍直推Studio,5
佢(地)拋條sub仔線出嚟唔知做乜?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

MDLP 發表於 2018-11-8 14:13
我同yamaha相處咗十幾年
老實講佢啲古靈精怪Surround effect
袛係加回音 殘響 延遲 反射聲 等等味精

我都玩過yamaha幾代機王,最後都係関咗sound effect先至係最好聲!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
MDLP + 20 + 20
matt88p + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

講返正題,  每個唔同牌子都有自己獨特風格, 樓主最緊要係先要了解每一個唔同牌子嘅特性, 根據自己喜好口味去選擇.  有陣時啲嘢撞多幾次板就知自己真正想要乜, 老實人哋講乜都冇用!  

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kitman688 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

matt88p 發表於 2018-11-8 17:00
講返正題,  每個唔同牌子都有自己獨特風格, 樓主最緊要係先要了解每一個唔同牌子嘅特性, 根據自己喜好口味 ...

绝對認同撞多幾次板係好事,咁先可以增加經驗和知識!

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

好。感謝咁多位師兄既意見
影音既路係漫長既,我會食多啲樹皮頂肚架啦
的確自己試過自己鐘意先最重要,不過你地既意見都極有用,比我更了解各牌子既取向特性,當我去試機時都會細心留意下呢啲細節,希望可以更容易搵到自己既dream amp

白鑽玩家

DamonMak@FB 發表於 2018-11-8 18:29
好。感謝咁多位師兄既意見
影音既路係漫長既,我會食多啲樹皮頂肚架啦
的確自己試過自己 ...

其實出去試机真係好多變數
店员想你買邊個牌子
就会比乜野聲你聽
而且喇叭又唔同

評分

參與人數 1威望 +8 金錢 +8 收起 理由
philippe + 8 + 8 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

MDLP 發表於 2018-11-8 18:48
其實出去試机真係好多變數
店员想你買邊個牌子
就会比乜野聲你聽

呢個又真!!
我好多朋友以前就係曾經咁樣奶嘢!!