設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: djdodo

[討論] 一隻4k港版挑戰者1號睇到一間碟舖可以幾衰!

銀級玩家

睇左多頁,都冇人講食硬骨頭。硬骨頭都係成本,你買唔買埋D硬骨頭先。
我見過先前炒任記部Swtich,你估下咩骨頭,無人要嘅,你唔炒,代理都清埋D死貨,自然要將價格轉移。

骨頭係: XBox 360 Battlefield 4

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

依家買4K
真係上各地amazon買好得多
價平包裝靚送埋上門
比要受香港代理貴價舖頭氣好好多

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

sperms 發表於 2018-9-26 13:44
依家買4K
價平包裝靚送埋上門

但好慢丫嘛。心急就係心急, 無得講。
NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

明碼實價, 無問題

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

hoho1986 發表於 2018-9-3 09:48
睇左多頁,都冇人講食硬骨頭。硬骨頭都係成本,你買唔買埋D硬骨頭先。
我見過先前炒任記部Swtich,你估下咩 ...

師兄是十分明白真實世界商業運作,這是在很多行業都有發生的。例如在Nokia還稱雄的時代, 每一代的旗舰机(如鬚刨王8850)大家都知道係賺硬, 但一机難求,廠商派唔派貨,就睇你平時同Q尾肯唔肯啃死貨。所以,為什麼全世界冇貨係得呢間仲有係值得深思嘅一個問題,可能性不外乎幾個。只要睇睇HMV特價區嘅海量特價品,就知道死貨的確存在, 廠商清死貨最有效途徑就是要授權代理商食

星級玩家

mdo 發表於 2018-9-27 11:23
師兄是十分明白真實世界商業運作,這是在很多行業都有發生的。例如在Nokia還稱雄的時代, 每一代的旗舰机( ...

我諗 HMV 嗰 case 就唔太可以相提並論, 因為 HMV 係同唱片公司直接 deal 而又係做 consignment deal, 寄賣形式. 所以 HMV 本身唔需要硬食死貨, 甚至係唱片公司借佢埸清死場.

銀級玩家

sperms 發表於 2018-9-26 13:44
依家買4K
價平包裝靚送埋上門

你未試過亞馬遜寄碟過來爆哂盒咩? 我就試過幾次鐵盒撞到凹哂, 有一次鐵盒中間嚴重變形.

不過講開又講, 係需要中文字幕先要買港版, 德發舖的確差不多係全港最便宜.

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
allen89 + 10 + 10 支持實體鋪
jc2ssych + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

間間舖價格有異,量少貴幾十唔出奇.嫌貴咪搵過第二間,當佢地慣性乜都貴過人導致人流少左就知自己衰邊範架啦.而男人及女人舖我都有買過,態度都無乜問題,邊間平我就算邊間.

大家批的男人舗,我試過買隻美版碟,佢俾了隻無套版,我問有無紙套版,佢都肯同我換過隻.

星級玩家

落得德發,多數都係有目標。買完就走,仲邊度得閒理佢面口好唔好,服務周唔周到... 要行得舒適又要有service又要固定價格,麻煩請移玉步去hmv或cdwarehouse.

利申:喺德發由細蒲到大