設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: matt88p

[喇叭組合] 好開心終於建成一個叫做似樣嘅影院!! (MANY PHOTOS)

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

星級玩家

alanadc23 發表於 2018-8-14 20:05
Mark 兄講野中肯
一定要like
我認為的。。。嗱 講明 我認為啦 唔好又有人發癲啦

師兄我又不認同你說法,matt師兄度號稱。。。灣仔毒氣室。。。充滿戲院感,把array推上另一層次,作為用家應該上去見識下作

星級玩家

見上文matt師兄入咗JBL1500,小弟都是用緊array 1000,超低音方面始終未找到合適對象,希望日後有機會家訪。。。JBL 1500真是未聽過,市場上好似無現貨了

黑鑽玩家

小弟仲意家訪多過去鋪頭,鋪頭雖然專業,但太多變數,d 野又郁黎郁去,示範空間大細線材播放前後級又有影響。反而家訪地方通常屋主都已經以自己喜好同經驗口味set"好"左一段時間,更具參考意義。至於家訪完屋主設定口味岩唔岩,就只有自己知,岩既咪知咩岩自己,唔岩既,咪知自己唔岩d 咩,點都有得著。 好似<<一路向西>>咁講,一陣人地叫d咩囡囡,都唔好笑人,唔同人唔同口味。點都多謝屋主唔怕醜安排家訪交流。係咪見人就死跟,就自己用下腦筋,比d智慧。
比音響玩左一段日子,小弟覺得要玩得好,唔係財力心機最難,係人品最難把持,keep green forever,  keep open forever.
共勉之。

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

黑鑽玩家

alanadc23 發表於 2018-8-14 22:44
用共勉之埋尾 咁似某人嘅。。。

我認為玩家庭影院有標準

小弟果套咪係叫唔達標既個人口味囉。
如人飲水,冷暖自知。 器材有幾費,不為外人道呀!
我成日比大師笑投投唔夠光,夠光又無details啦,直頭係負標,咪又咁玩,比起無得玩果d,  有得玩好好架喇。玩好自己果套先算,世間咁多c 兄, 唔達標既多的是,唔通唔玩咩,達有達玩,唔達有唔達玩。 個個都達標就無咁多野好搞,無咁多事非,無咁多笑話啦。

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
kalex7777 + 10 + 10
matt88p + 10 + 10 懶有道理
tab + 10 + 10 絕對認同
小邪ktm + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

鑽石玩家

mark1 發表於 2018-8-14 22:06
小弟仲意家訪多過去鋪頭,鋪頭雖然專業,但太多變數,d 野又郁黎郁去,示範空間大細線材播放前後級又有影響 ...

講乜鬼嘢呀嘥氣啦,  空間又唔同環境又唔同, 冇咩好講, 你150", 人哋55.......
點講都唔通㗎啦!!
合唔合理, 睇自己啦, 咩叫標準??  每個人心裏面嗰個咪標準囉!! 唔好成日覺得自己嗰啲叫標準!!
鬼佬拖條賓妹猩猩咁, 標唔標準呀??
有錢肥佬, 拖一件model, 肯定標準啦!!
呢個世界最傻係咩人?? 唔識變通嗰啲囉!!
唔好騎劫我個post呀, 自己個post講下意見冇乜問題啫!!

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
jj3380 + 10 + 10 俾個Like你啦
DickLai@G + 10 + 10
tab + 10 + 10 俾個Like你啦
小邪ktm + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

鑽石玩家

alanadc23 發表於 2018-8-14 20:05
Mark 兄講野中肯
一定要like
我認為的。。。嗱 講明 我認為啦 唔好又有人發癲啦

Thanks man!!

鑽石玩家

mark1 發表於 2018-8-14 23:08
小弟果套咪係叫唔達標既個人口味囉。
如人飲水,冷暖自知。 器材有幾費,不為外人道呀!
我成日比大師笑 ...

算啦好多人食飽冇嘢做,   就挑機㗎喇!!
佢哋第二個post唔理佢, 咪再去人哋個post度挑囉, 其實講真無聊到極點........ 睇住嚟啦, 睇我啱定錯?? 好快有人出聲, 冇人出聲我切!!

鑽石玩家

matt88p 發表於 2018-8-14 23:20
算啦好多人食飽冇嘢做,   就挑機㗎喇!!
佢哋第二個post唔理佢, 咪再去人哋個post度挑囉, 其實講真無聊到 ...

matt師兄,我先出聲,你唔駛切!
我諗標準就係影音展裡面百九幾萬對喇叭,幾十萬個轉盤,加埋前後級都差不多夠比首期嗰D!所以我一世都唔達標!