設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 蛇丫蛇

[請教] 新手入門

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

蛇丫蛇 發表於 2017-7-22 18:42
二手都唔介意架,因為我覺得玩得音響D師兄都幾錫D機,不過話測試正唔正常我就唔識 ...

隔離台好似有二手as2100

星級玩家

DBBoy 發表於 2017-7-23 00:34
呢度好多师兄都係过来人,永远冇一步到位嘅,有嘅只不过令你好过d啫,其实部dac係要嘅,如果冇用又点会市 ...

係呀 想一部過,可以睇戲又聽歌,但暫時唔可以有後置喇叭,老虎唔肯俾駁線..

星級玩家

mankit9998 發表於 2017-7-23 01:15
隔離台好似有二手as2100

師兄 隔離台係邊度? 同埋sales成日叫我用先鋒831,好差嗎

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

蛇丫蛇 發表於 2017-7-23 05:10
師兄 隔離台係邊度? 同埋sales成日叫我用先鋒831,好差嗎

http://www.review33.com/2ndhand/ ... ost=1#message_reply
Cocktail Audio x40   Acoustic Revive 8800
oppo sonica
audia flight 3
LYNGDORF SDA2400   Tunami Terzo XX V2
Elac Bs 243    243.3     Inakustik Ls-603 Oyaide TUNAMI ll SP-Y  v2

星級玩家

多謝各位師兄指點,小弟真係好感激,可惜小弟既領悟力好低,到而家都好迷惑,師兄叫玩二聲道,我接受的,但擴音機我去睇親都係得5.1 7.1果D,無二聲道,綜合左各師兄既指點,我大約知道自己係想暫時玩住二聲道可以主聽歌副業睇戲,因聽歌時間應該都比較多點,聽開音樂方便以流行曲為多,例如D串燒歌快歌果類,希望係日後能升級做5.1(因暫時得不到老婆同意拉線後置),但如果可以二聲道到尾都做到唔錯既效果,我都唔介意只係二聲道聽歌睇戲的,我個廳大約105呎空間,暫時買左一對書架喇叭CHARIO TEZA,預算二萬之內,還有一點係咪唔洗買TEAC NT503 DAC呢??有師兄講擴音機已包,但售貨員堅持在預算內都叫我買
佢俾我個LIST係
PINOEER 831擴音機
CHAIO TEZA書架喇叭
PINOEER 180 藍光機
TEAC NT503
另外買多一隻中置
希望各位師兄能幫幫小弟 不勝感激!!!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

av擴音機

av擴音機

av擴音機

2ch擴音機

2ch擴音機

2ch擴音機
easyliao99@gmail.com

星級玩家

恍然大悟呀師兄,甘即係意味住買左二聲道既擴音機係絕對加唔多喇叭變5.1等等,對嗎,雖然我都知問題係幾白痴,但我係想求證免攪錯

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

蛇丫蛇 發表於 2017-7-23 15:39
恍然大悟呀師兄,甘即係意味住買左二聲道既擴音機係絕對加唔多喇叭變5.1等等,對嗎,雖然我都知問題係幾白痴 ...

買5聲道amp,點解買兩聲道既503?

鑽石玩家

keltonfan 發表於 2017-7-23 15:43
買5聲道amp,點解買兩聲道既503?

因為個sales有貨

鑽石玩家

mankit9998 發表於 2017-7-22 18:21
我聽過yamaha as2100 靚仔又靚聲
起碼玩番兩三年你換喇叭都未換佢
訊源  oppo sonica 可用app揀歌加多部 ...

絕對認同yamaha +1

現用yamaha後級及喇叭,正!