設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

如果我搵到 Sony, LG, Samsung 三台最頂級既電視來做比對大家...

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

正常抵下sony嘅畫質應該唔會靚過oled  
我自己覺得

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

chanleechan 發表於 2016-12-30 15:24
為老闆着想, 可唔可以試埋 tvb ?

Thx a lot

招募帖開左勒, 今次我地可以去酒店玩呀, 多得SONY全力支持, 試TVB我都問左酒店, 不過佢地冇天線, 如果我係搵左D用MAGIC TV錄左既節目再SAVE係手指又可唔可行呢????
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

kuushun 發表於 2016-12-30 15:32
全力支持  小瑟 努力
因為我  準備 買 電視 等  報告

咁就快D........

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=250046
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

sharkpigyu 發表於 2016-12-30 17:58
我都好想知個結果 尤其黑位同4K 嘅表現 支持大王!
大王 可否再比較下電視本身喇叭表現?  ...

呢個我仲未諗好成個FLOW會點做, 不過我已經請左JAMES同我地做呢次既嘉賓, 難得新年前佢終於回港抖抖, 所以我先有機會夾到佢做我地呢次活動既嘉賓!!!

如果2012年有睇過小瑟同JAMES的專訪, 都應該知JAMES係邊個, 佢真係好猛料的, 今次佢會同大家分享返, 依家影音業界最新的 4K 家用電視的科技同LED與OLED方面各自有的優點與缺點之處, 呢D機會唔係成日有, 佢平時係美國 CEDIA 開班係要收錢架~~

呢個LIST就係CEDIA既Certified Instructor既名單, 大家可以搵到JAMES的呢!!!
https://www.iseurope.org/cedia-training-sessions/

https://www.iseurope.org/session ... ions&searchterm

Post76玩樂網.

5萬

總版管

kuushun 發表於 2016-12-30 20:15
正常抵下sony嘅畫質應該唔會靚過oled  
我自己覺得

我昨天同JAMES傾左二句, 其實二者各取所需的.....

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

小瑟 發表於 2016-12-30 21:37
招募帖開左勒, 今次我地可以去酒店玩呀, 多得SONY全力支持, 試TVB我都問左酒店, 不過佢地冇天線, 如果我 ...

Sure, thanks for yr arrangement

5萬

總版管

chanleechan 發表於 2016-12-30 22:07
Sure, thanks for yr arrangement

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟   你有冇收到消息panasonic oled幾時推出等咗好耐啦

5萬

總版管

kuushun 發表於 2016-12-31 07:45
小瑟   你有冇收到消息panasonic oled幾時推出等咗好耐啦

冇呀,我都睇外國新聞話會出,但香港代理都話未有消息,次次都係咁的呢。

有時間真係來下星期個 Event,  James對整個世界的影音市場好熟,聽佢講 OLED同 LED既分別同依家4K標準係點真係會學到野,就好似其實 HDR有 光度既 STANDARD, 行1000 nits,  但又有幾多面板做到呢??? 呢 D野平時都唔會有真高手會講什至知,因為佢係業界既人,HDMI既白皮書教係佢寫的,所以佢講既野我一定好有信心。而且最正既係,佢識講廣東話呢下正麻。
(Post76 Android 手機版送出)

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2016-12-30 12:43
如果試打機唔用XBOX用 PS4可以嗎??? 我個情況係同SONY提議玩呢個活動, 之後佢地又OK全力支持喎, 所以如果 ...

我覺得完全合理! 我都想知打PS4表現如何