設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: TokyoFans0617

[教學] 完全新手

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

greentea456 發表於 2016-10-5 09:54
請問師兄dBpowerAMP CD Ripper軟件有冇連封面一同擷取.唔該可否PM地點在那裹買及軟件名.多謝. ...

https://www.dbpoweramp.com/

直接碌

DBPOWERAMP有好有吾好, 佢對RIP既條件有時會比EAC更苛刻, 有的碟, 係新碟, 用DBP RIP, 某的TRACK會RIP成INACCURATE, 但EAC係直通車, NO ERRORS .... ROM都試過幾隻, 有新有舊

銀級玩家

greentea456 發表於 2016-10-5 09:54
請問師兄dBpowerAMP CD Ripper軟件有冇連封面一同擷取.唔該可否PM地點在那裹買及軟件名.多謝. ...

當然可以,而且rip前都有得揀封面。
至於買就係上網買license,官網有一個月trial version,建議可以試用一排先考慮買,試用有完整版8成功能。
Google個名就搵到個網。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

軟件有冇連封面一同擷取@剩係用呢個功能, SONY既MEDIA GO都做到... 而且仲係免費

科林玩家

jaffeinism 發表於 2016-10-5 07:50
首先確定自己係米鍾意聽歌? 音樂興趣吾得深入好難玩落去

iPhone + fitear f111起步好似吾錯, 鬆動的可以ip ...

啱啱問人整好幾隻碟, 諗住開始步入大家話深海既道路,都想知自己會去到邊個位停..... 我都會先用iPhone, 為見到好多人會駁嚟駁去一自問仲未有呢個常識.... 咁我想問, 如果我weekend 想去買隻earphone , 我budget 暫時會係$1500-2000 咁買入門, 隻f111大約係咪呢個價位同係邊到買? 我只係知好似旺角有超多間...

同埋我都想知, 大家買完開始聽之後其實會係幾耐會再換野?

( 好緊張!

科林玩家

nikfung 發表於 2016-10-5 03:57
另外上面有啲"毒販"提議玩枱擴加耳牛....咩窮燒呀......他們的窮是對比玩HiFi的窮, 而不是6-7K 預算的窮 ...

6-7k
我諗我既學習能力唔會咁快要用咁多掛.... 暫時都係先預1.5-2k .... 咁相比之下會唔會太少

鑽石玩家

TokyoFans0617 發表於 2016-10-6 00:12
6-7k  
我諗我既學習能力唔會咁快要用咁多掛.... 暫時都係先預1.5-2k .... 咁相比之下會唔會太 ...

說真的...1-2K Budget.....除非你是非法下載....如果唔係...用嚟買歌買碟都未夠!!( 不是小看閣下, 而這也真的是事實....一係儲多一點錢才開始, 一係買隻好一點的耳機, 用手機聽住先!!
毒海無涯....回頭又不見岸!!

星級玩家

TokyoFans0617 發表於 2016-10-6 00:10
啱啱問人整好幾隻碟, 諗住開始步入大家話深海既道路,都想知自己會去到邊個位停..... 我都會先用iPhone, ...

F111應該停產左,搵貨要其他師兄教路

另外價位係4中到尾,估計識人搭路都要3中

當然唔怕比多D又真心想買可以去馬

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

F111淘佬有, 代購價2.6K 人仔, 穩陣舖, 你話驚乜驚物個的就算啦;

怕煩可以試下版主推介過個隻Q-JAY

https://www.jaysheadphones.com/q-jays

二單元動鐵

銀級玩家

TokyoFans0617 發表於 2016-10-6 00:12
6-7k  
我諗我既學習能力唔會咁快要用咁多掛.... 暫時都係先預1.5-2k .... 咁相比之下會唔會太 ...

手機聽,買Tidal Hi-Fi,耳機2k內1k尾。

銀級玩家

Duplicated, Delete.