設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 熱狗仔

[請教] 新手屎忽痕想學人玩喇叭

進階玩家

jackal200280 發表於 2016-6-22 23:07
師兄,佢部display係咁,不過用緊好大聲喎
(Post76 Android 手機版送出)

我就係知佢部display有問題,我都廢事咁衰話佢部野壞,點知佢較唔到然後話我播mp3所以咁細聲我先吹漲嘛,感覺比人當傻仔

專業玩家

買Adam...上Thomann吧...

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +6 收起 理由
熱狗仔 + 6 + 6 一定要加分

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

熱狗仔 發表於 2016-6-22 23:31
我就係知佢部display有問題,我都廢事咁衰話佢部野壞,點知佢較唔到然後話我用mp3所以咁細聲我先吹漲嘛, ...

我上11樓咁多次都冇黑面喎.... 同埋唔覺有阿伯....
唔通我年紀大唔覺佢地係阿伯?
試ADAM 去Guru 啦, 代理態度應該好好
http://www.guru-acoustics.com/Dealer

星級玩家

玩喇叭唔易的

進階玩家

leo25 發表於 2016-6-23 00:39
我上11樓咁多次都冇黑面喎.... 同埋唔覺有阿伯....
唔通我年紀大唔覺佢地係阿伯?  
...

果個伯伯肯肯定60歲以上
搵日又去試下先,但黎緊又有幾日唔係香港
師兄你上次介紹果隻Martin logan又去邊到試好?

進階玩家

kingbar333 發表於 2016-6-23 00:52
玩喇叭唔易的

就係怕盲摸摸自己走去買會中伏所以先要上黎求教呢到既師兄

進階玩家

modic 發表於 2016-6-22 23:07
同樓主一樣
一路只玩HEADPHONE
同埋屋企太細,好似好難玩喇叭咁

咁就岩喇師兄,一齊係到發問下!
我超多野都唔明,喇叭同耳機玩既野原理好似差唔多咁,但喇叭複雜好多,多左好多野要注意

黃金玩家

熱狗仔 發表於 2016-6-22 23:31
我就係知佢部display有問題,我都廢事咁衰話佢部野壞,點知佢較唔到然後話我播mp3所以咁細聲我先吹漲嘛, ...

咁佢又真係衰啲嘅,唔抵幫

黃金玩家

熱狗仔 發表於 2016-6-22 19:44
岩岩出左去友誠11/F,有個阿伯走埋黎問我想搵乜,我講完我既要求,佢就話我地呢到無你要既source,我就話咁sp ...

完全明白你感受,我都試過俾個阿伯白眼,上次想試Luxman 590AXII, 我好有禮貌問可唔可以試,佢話:你以前都上過黎啦,一定靚聲過第一代,全部野各方面都提升哂,宜家得返一部係度,好好賣,冇display,我話:咁唔該你先, 其實呢間店我都冇上過去試luxman,講態度自己真係接受唔到,當然呢度都有好多11樓fans, 可能係我個樣太窮問題啦,買唔起4萬幾蚊部amp

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

熱狗仔 發表於 2016-6-22 21:56
定係佢覺得我唔識野,上黎白撞?唔知喇真係,不過我問佢之前已經同佢講我之前未玩過,依家想買返套音響擺 ...

我都係細房玩左冇耐咩都唔識 新手後生仔係容易俾人白眼 不過冇所謂 揀啱最多唔幫襯去第到買 無謂勞氣