設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: te2370

[討論] 用緊 AnyDVD (HD) 既你請注意

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我的電腦是5年前的i3 及5年前的底板,usb2.0,4g ram,windows 7 32bit。我用住anydvd hd 7.6.9.5先(一些bd rip吾到就由得佢先),等到redfox 問題解决後再upgrade 電腦及windows 10 64bit。
(Post76 Android 手機版送出)

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

DragonI 發表於 2016-7-9 10:26
我的電腦是5年前的i3 及5年前的底板,usb2.0,4g ram,windows 7 32bit。我用住anydvd hd 7.6.9.5先(一些bd ...

我都因比唔到錢,轉買咗faddvd用但只功夫熊貓3,3D轉ISO只出到選項畫面,係咩問題?有冇帥兄都有呢個情况?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

barrychiki 發表於 2016-7-9 12:50
我都因比唔到錢,轉買咗faddvd用但只功夫熊貓3,3D轉ISO只出到選項畫面,係咩問題?有冇帥兄都有呢個情况 ...

呢鑊 Anydvd 損失慘重了!
TV:SONY KD65Z9D
AV Amp:Pioneer LX901
LCR Sur Speaker:Procella P5 x5
Subwoofer:Procella P15A
Ceiling Speaker:TDG NFC-83 x4
Blu-ray player:OPPO 95  OPPO 205
Media Player:Egreat A11
Game Console:PS4 Pro

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

hohodog900 發表於 2016-7-9 14:07
呢鑊 Anydvd 損失慘重了!

visa 公司,籃光恊會及美國政府全力封殺,anydvd/redfox兇多吉少。
dvdfab幾年前被人告,結果佢win了官司。理由是佢盤到中國.cn
美國佬冇付。
(Post76 Android 手機版送出)
現役: Sony STR-DA5800ES, BDP-S5000ES, BDP-CX7000ES, DVP-NS9100ES, SCD-5400ES
退役: Pioneer LX82 Amp, LX53 BD Player, LX50 DVD Player, LX70 DVD/HDD Recorder
Sony 9000ES Pre+Power+Sub-Amp, NS999E DVD Pl

黑鑽玩家

hohodog900 發表於 2016-7-9 09:48
我都搞咗一大輪,都喺過唔到數,昨天無奈轉會DVDFAB Windows 版,Full back up都幾好,冇乜大問題,喺啲 ...

咁講,DVDFab bluray copy 如用Windows 版,問題唔大,但用Mac version 版就認真PK啦,軟件更新有問題令致一些bluray titles(尤是新碟)讀唔到,兼做唔到佢web上所講支援的藍光全導行(full menu), 又慢到七彩。

黑鑽玩家

DragonI 發表於 2016-7-5 11:15
我5年前買了life time,現在的ver.是7.6.9.5。想update to 新ver但怕visa 不過數。所以用7.6.9.5先,睇吓將 ...

如要長遠免費兼要求唔高,有以下建議:

用Windows 版 ImgBurn將碟轉ISO, 當然要Skip解key 之類,總之就原汁原味做返個ISO. 之後用Macgo bluray player睇,Macgo 會網上即時解碼

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我 15 年 8 月尾比左千幾蚊買終身版,真係嬲到出煙!!!結果,我而家轉用 dvdfab All-In-One

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

話說今年五月有一日開電腦時話 anydvd 有 update,跟住就 up 啦,點知 up 完先知會咁!跟住我 send email 去炸佢,話佢知我買左一年都未夠又要我比錢,然後佢就解釋話 slysoft management 二月決定收皮,跟住 slysoft development 同 d staff 決定繼續發展,搞左個 The Redfox project。因為我已 up 左上 7.6.9.5,跟住我叫佢 send 番 7.6.9.0 比我,等我用番呢個版本。

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

blackjacklun 發表於 2016-7-17 13:12
話說今年五月有一日開電腦時話 anydvd 有 update,跟住就 up 啦,點知 up 完先知會咁!跟住我 send email  ...

7.6.9.5 應該係佢地轉左redfox 後仲可以用到個OPD, 但5月底之後就唔可以.

我而家當唔係life license 買, 希望用得兩三年已經算了.

呢間野做得一次, 點解唔會做第二次.

我考慮左 DVDFab 好耐, 但完全唔知應該買邊套, 又聽講無 anydvd 咁快, 所以死死氣買返個ANYDVD.

話時話, 其實 DVDFab Passkey for BluRay, 是否可以將BD 直抄去HDD, 而且仲會拆埋? 我而家ANYDVD 都係同直抄一樣, 唔做壓縮的.

本不喜歡頭像, 但我今天實忍不住了...

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

icemanh 發表於 2016-7-17 20:42
7.6.9.5 應該係佢地轉左redfox 後仲可以用到個OPD, 但5月底之後就唔可以.

DVDFab 有一個 月 full function 試用.