設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: te2370

[討論] 用緊 AnyDVD (HD) 既你請注意

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ivan0103 發表於 2016-7-23 10:30
Hi 師兄,
我都在去年比錢買左 lifetime licence,點知用幾個月就要從新比錢。
最興既係,而家我想再比錢 ...

你如果用 iphone, 可以下載 breadwallet, 免費.

跟住上去 https://anxbtc.com/ 灣仔果度, 有部 bitcoin atm 機, 可以食紙幣, 應該$800 左右你都夠用了.

埋去部機, 掃QR code, 入錢, 跟住按部機上面的 send bitcoin, 差不多即時會收到錢, 約15分鐘後就可以 confirm transaction. 詳情如下

http://hkbitcoinatm.com/buybitcoin2/

我去左 anxbtc 度, 係因為果度有人, 係office, 有乜事可以搵人幫忙. 而 hkbitcoin 連電話都無個, 食左錢就好麻煩.

license file 恕不能分享, 抱歉.
本不喜歡頭像, 但我今天實忍不住了...

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

myblue 發表於 2016-7-23 19:16
撇開做生意角度,對客態度唔講,純技術層面比較:

Anydvd HD第一:  運作速度快,~45GB BD碟出iso去外置USB  ...

師兄其實 passkey 係乜? 到底對我地抄碟出黎落硬碟, 有乜用?

DVDFAB 產品好多, 樣樣都差唔多....

黑鑽玩家

yhm88 發表於 2016-7-23 23:59
如買redox做BDISO請問是否要買整2個產品?
1)Elby的 金鑰密匙 Eur99
2)  Redfox 的 Anydvd hd Eur 109

Elby的CloneBD只能備份unprotected 蓝光碟,對於commercial個d無能為力,一定要的話就要加如AnyDvd HD個類的key輔助。但好處係一隻software可做埋ripper.

咁即是話两個都要買。

不過建議ching睇睇Redfox論壇,聽說轉手後第三方軟件加redfox條key好似幾多問題,check check穩陣d.

黑鑽玩家

icemanh 發表於 2016-7-24 01:00
師兄其實 passkey 係乜? 到底對我地抄碟出黎落硬碟, 有乜用?

DVDFAB 產品好多, 樣樣都差唔多.... ...

Dvdfab真係種類繁多,passkey 當佢是key好了,單佢一個整唔到iso,佢要依賴第三方軟件去完成工作, 如輔助ImgBurn(免費)去做個unprotected iso出來。

咁樣講,如果你只要出iso或BD folder format而現在一隻軟件都没有的話,兼且$又唔睇得咁重嘅,可以揾Dvdfab Bluray copy. 千其唔好揾dvdfab Bluray ripper, 佢只出其他格式如mkv, mp4., 不會出iso..

不過如你已有玩開的免費BD 備份軟件(雖然只做unprotected), 依然可以用passkey, 前提是你要試過佢地夾到先。可以查下列:

http://zh.dvdfab.cn/passkey-for-blu-ray.htm

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

icemanh 發表於 2016-7-24 00:58
你如果用 iphone, 可以下載 breadwallet, 免費.

跟住上去 https://anxbtc.com/ 灣仔果度, 有部 bitcoin  ...

師兄,多謝回覆,
我明天去中環看看是否可用比特幣,始終, any dvd 好似較好用。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

ivan0103 發表於 2016-7-24 08:27
師兄,多謝回覆,
我明天去中環看看是否可用比特幣,始終, any dvd 好似較好用。 ...

今日去中環永吉街攪,真係比佢攪死,間錶鋪在商場入面,手機訊號又收唔到,又無人,又無free WiFi,
要跑去商場門口取訊號,取得訊號,才有scan code. 之後又要入去部機度入錢,來來回回,攪左半小時有多。

點解,佢地唔在Atm鋪頭裡面提佢wifi呢?

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ivan0103 發表於 2016-7-25 16:21
今日去中環永吉街攪,真係比佢攪死,間錶鋪在商場入面,手機訊號又收唔到,又無人,又無free WiFi,
要跑 ...

師兄,除左中環外,佢地旺角都有。
但我係bitcoins 新仔,所以唔敢亂來,最後上左灣仔果間 office 度,貪有事可以問人.
但灣仔係開辦工時間, 所以唔係人人地方便...

最後師兄攪掂左未? 買到 anydvd hd?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

icemanh 發表於 2016-7-25 16:39
但我係bitcoins 新仔,所以唔敢亂來,最後上左灣仔果間 office 度,貪有 ...

我唔知灣仔有,若知到有,我就去灣仔好了。
今晚才上anydvd個網站比bitcoin, 希望得啦

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

bitcoin麻鬼巩,等redfox fix visa 問題後才考慮買,用住7.6.9.5 rip dvd先。

上了佢地forumn,美國發的visa 冇問題,問題發生在香港銀行發的visa吾得。
(Post76 Android 手機版送出)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

icemanh 發表於 2016-7-25 16:39
但我係bitcoins 新仔,所以唔敢亂來,最後上左灣仔果間 office 度,貪有 ...

真係吹漲,原本今日入左 HK$750 = 剛剛買夠 Bitcoin ,今晚去 any dvd 網站附 bitcoin 買軟件,點知,今日無左 20% discount,而家又唔夠 bitcoin 買,明天又要入錢買 bitcoin。

師兄,請問灣仔bitcoin的地點在那裡,因為去中環買,無 wifi ,好麻煩。