設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] 係咩令到金仔甘出名?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

kl122002 發表於 2016-4-1 21:16
真的有少少迷失左,
#30左右提起ML + 801,
#45講起聽評

我並非要針對C兄...我睇完d post
我覺得C兄嘅立場好似有d飄忽
至於講金仔唔好又是否會比人攻擊...我又唔覺喎
我講過金仔+ATC...當中唔少都唔算正面
甚至第一句就話..."ATC會將金仔嘅缺點表露出嚟"
我都無比人攻擊喎...

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
terryc + 10 + 10 用家心得
MDLP + 10 + 10 一定要加分
kl122002 + 10 + 10

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

kl122002 發表於 2016-4-1 23:03
我係等yen跌炸, 望6時點知彈上去7

我手上有日元...所以想佢升喎
雖然唔多...始終賺好過蝕...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

白鑽玩家

老而不

ilavbnm 發表於 2016-4-2 09:38
"配咩喇叭都好似非金仔不可"
樓主何解有此想法...
我又唔覺哩度嘅C兄係咁喎

正確少少講, qutoe返我在#57的全句:
金仔+天朗 早知是吹出來, 奇也奇左吹足甘多年.  反而只是好奇左家下金仔變到好似神級機一樣 : 配咩喇叭都好似非金仔不可.
加上外國近三次出差+家訪的少少經歷, 嗯, 就是令這個幾十年的疑惑更疑惑.

原因在下一行講左了 :
加上外國近三次出差+家訪的少少經歷, 嗯, 就是令這個幾十年的疑惑更疑惑.

至於集中在節錄當中的12個字, 有咩野令大家或支持者甘緊張?
不過你話香港有無人真係甘樣講過, 除左我呢次甘公開的之外, 我唔知.

個立場, 或者疑惑, 或者預設等等, 好多解釋, 我在不同的reply中講左好多次,
我無辨法將個topic引入正向, 又被打造成一個形像,  
程度上都可以話我有失策的地方, 但如果硬係要覺得成件事係由我已起, 我都只可以再qutoe 多一次,

我無辦法控制人的思路方向.

不過用模型去形容對Mini又真係幾貼切, 如果連正印的調聲位置都加入去就更perfect了.
也因此Cyrus是lego, Mini模型,
我有信心應有一D 我意想不到的表現.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

ilavbnm 發表於 2016-4-2 09:55
我手上有日元...所以想佢升喎
雖然唔多...始終賺好過蝕...

我手上都有一D, 不過想去跌, 之後在下半年出差時用左佢.
當年10算入定, 唉...
還是好音樂最好.

白鑽玩家

ilavbnm 發表於 2016-4-2 09:52
我並非要針對C兄...我睇完d post
我覺得C兄嘅立場好似有d飄忽
至於講金仔唔好又是否會比人攻擊...我又唔 ...

其實睇呢位樓主個開箱文及呢個post
都可以猜想到內心有幾孤寂但又要威
成日型住怕會比人笑佢買Cyrus
在#5樓講買金仔"貧民族又點睇...?"
已經表露無遺
你問無我真係無錢的話用電腦喇叭仔聽歌無問題
真正貪民唔講話買金仔連買Cyrus都高不可攀
就欠一點點 但這一點點 卻很遠

白鑽玩家

B&W, 包括 diamond 我聽得過是Classe, 老麥,  ML, Bryston. 在美加地方作客時, Bryston, Krel;  歐洲有 Audiaflight, UR,  沒記錯有一戶在荷蘭是用Octave.
另有仲有D牌子我真是少接觸. B&W 的出品真係幾容易配機, 又幾易因為唔同的機出唔同的聲.
內地早2-3年前上去, 當時好多土炮. 聲底和向來聽開的出入很大. 有些大鳴大放, 有些是..難以形容當中的感覺.
金仔都唔係無, 還是一句, 感覺上只是似乎都是亞太區最多.

師兄你真唔好講笑啦
你出差三次都比你撞有咁多B&W diamond 聽 ? 尤其是在北美
除非你出發前鎖定係diamond要先去聽啦

仲問美國點解唔見有金仔
因為根本唔係主要市場

1萬

白鑽玩家

老而不

MDLP 發表於 2016-4-2 11:05
師兄你真唔好講笑啦
你出差三次都比你撞有咁多B&W diamond 聽 ? 在其是在北美
除非你出發前鎖定係diamo ...

唔好要我講笑了,

有, 唔係一件好出奇的事.

還是好音樂最好.

白鑽玩家

kl122002 發表於 2016-4-2 11:33
唔好要我講笑了,

有, 唔係一件好出奇的事.

師兄我去美國都見過 Bill Gate

唔係講笑, 有, 唔係一件好出奇的事

1萬

白鑽玩家

老而不

MDLP 發表於 2016-4-2 11:42
師兄我去美國都見過 Bill Gate

唔係講笑, 有, 唔係一件好出奇的事

你要甘講,我都無你辦法.
還是好音樂最好.

鉑金玩家

MDLP 發表於 2016-4-2 11:05
師兄你真唔好講笑啦
你出差三次都比你撞有咁多B&W diamond 聽 ? 尤其是在北美
除非你出發前鎖定係diamo ...

c兄吾洗太認真,呢個純粹精神幻想post

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
MDLP + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分