設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[流行曲] PET SHOP BOYS 2016-17 : Super etc.

鉑金玩家

psb 發表於 2016-8-30 09:52
尋晚再聽番 Very/Yes , 裡面啲感性慢歌 "To Speak Is A Sin" 音樂/弦樂琴鍵 , 已足以沉醉  .... " ...

多谢师兄的分享! psb兄的确懂得享受音乐, 哈哈! 终于了解早前您的一番说话,精选集根本听不到他们的精华!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 超正!TQ!

查看全部評分

鑽石玩家

"Elysium" 大碟內小弟好喜歡嘅其中兩首快版歌 "A Face Like That" 同 single "Memory Of The Future",一再回味 , 豪華版 2CD 內(下圖)嘅純音樂版 instrumental versions 都係好 trance , 兩首歌電音琴鍵好正 , 分享下 ... Grandmaster 師兄要買呀!!
Memory Of The Future :

A Face Like That :

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

Grandmaster + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2016-8-30 09:52
尋晚再聽番 Very/Yes , 裡面啲感性慢歌 "To Speak Is A Sin" 音樂/弦樂琴鍵 , 已足以沉醉  .... " ...

之前講過充滿色彩嘅 Yes etc. 2CD 大碟裡(下圖)嘅 "King Of Rome" ,  另一首 "The Way It Used To Be" 又係極品 , 由始至終嘅琴鍵,電音,加上 Johnny Marr 嘅 guitar, 超正 !!  網上搵到一隻唔錯嘅 JCRZ unofficial remix 版 ...

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

Grandmaster + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

再分享 Elysium 大碟最正嘅一首歌,關於生命,滄老,同社會脫節被排斥,最後面對死亡,好灰嘅一首歌。由第一日 Pet Shop Boys 發佈下面嘅 video 宣傳 Elysium大碟開始,已經深深被首歌吸引住。由開頭至結尾,細膩嘅電子同琴鍵編排,  trance music 嘅感覺,閉上眼減壓良方,超喜歡,奈何唔係 single。CD2 嘅 純音樂版一樣咁啱駛...

評分

Grandmaster + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-9-2 22:21
"Elysium" 大碟內小弟好喜歡嘅其中兩首快版歌 "A Face Like That" 同 single "Memory Of The Future",一再 ...

太羨慕了 ! 这张专辑暂时还没买 , 不肯定到底要买欧版或日本版 , 但2cd是肯定的了, 请问psb兄日本版和欧版2cd有何差别?日本版相当昂贵的

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-9-6 12:17
太羨慕了 ! 这张专辑暂时还没买 , 不肯定到底要买欧版或日本版 , 但2cd是肯定的了, 请问psb兄日本版和欧 ...

師兄,要儲最好係日本版啦,除咗 Obi strip 同精美包裝,CD 質素高 。難得 PSB 會出大碟所有歌曲嘅 instrumental versions bonus CD2(印象中只有 "Elysium" 大碟),仲收錄多一首 bonus track,粉絲一定唔會錯過, right? Taylor Swift 嘅 "1989" karaoke CD 要另外加錢去買㗎!

評分

Grandmaster + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-9-7 12:37
師兄,要儲最好係日本版啦,除咗 Obi strip 同精美包裝,CD 質素高 。難得 PSB 會出大碟所有歌 ...

再次多谢psb兄, 该懂得怎么做了! 被你催眠毒害了! 才刚刚买了豪华版的yes呢

評分

psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2016-8-15 22:03
終於嚟啦    好興奮呀 ! 新 single "Say It To Me" 9月16號出版 , 終於公佈  ...

Official Store + Amazon UK 今個星期全新細碟 CD Single "Say It To Me" 預訂期間竟然賣晒斷貨,未pre-order 嘅祝師兄們祝你哋好運...

鉑金玩家

psb 發表於 2016-9-14 12:30
Official Store + Amazon UK 今個星期全新細碟 CD Single "Say It To Me" 預訂期間竟然賣晒斷貨 ...

真吓了一跳, amazon货源将在30号恢复正常, 小弟还未订购呢!

評分

psb + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-9-16 18:50
真吓了一跳, amazon货源将在30号恢复正常, 小弟还未订购呢!

好消息{:9_430:}{:9_430:}{:9_430:}! 好彩,小弟都未 pre-order,諗住 Amazon UK 購物籃儲夠十隻至 checkout!  新細碟 CD single 嘅所有5首 B-side 新歌同混音remixes 已經全部在 YouTube 有得聽喇!但好肯定新 B-side 歌 "A Cloud In A Box" 嘅電子一聽就上癮! 兩首新 B-sides 都係好PSB 嘅電子極品,呢隻 single 點可以錯過!小弟周末真係要細心聽晒佢,得閒再 post 啲 track links ,  好興奮!!!
  1. Say It To Me (New Radio Mix)
  2. A Cloud In A Box
  3. The Dead Can Dance
  4. Say It To Me (Stuart Price Alternative Mix)
  5. Inner Sanctum (Carl Craig C2 Juiced RMX)

評分

Grandmaster + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分