設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[流行曲] PET SHOP BOYS 2016-17 : Super etc.

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-8-17 15:32
曲目相当吸引,肯定会订购这张cd , 谢谢师兄

希望 "Say It To Me" 後,仲有第五隻新 single 出, 多多都殺 !!!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

銀級玩家

psb 發表於 2016-7-17 12:33
許諾兄,未必,隻 Pop Kids single 呢度可能仲有 , 試試 :
http://www.cdjapan.co.jp/product ...

未試過在這裡買野, 是否都快到? 因amazon.jp又快又準, 未試過失誤
買碟為樂

鉑金玩家

psb 發表於 2016-8-19 20:45
希望 "Say It To Me" 後,仲有第五隻新 single 出, 多多都殺  !!!

burn很不错 !! 是否会被选为下一张单曲呢?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

許諾 發表於 2016-8-20 13:19
未試過在這裡買野, 是否都快到? 因amazon.jp又快又準, 未試過失誤

許諾兄,CD Japan 小弟以前買過,都 OK 。Pop Kids CD single 一定要買呀 ! 首歌電子 synth-line 好 cool  , 曲目/psb remixes/The Full Story/B-sides 好正 , 超值 ! CD 音質超靚,隻碟聽咗好多次 , 好有立體同層次感,清晰度好高,細膩嘅電子效果都聽到,CD 用 Hi-Fi 喇叭聽音質好聽過 YouTube 十倍 。如果仲有 stock, 小弟都好想再買番隻做 backup copy , 依家嘅 Pet Shop Boys CD 音質錄音好鬼正,抵讚

銀級玩家

psb 發表於 2016-8-22 12:42
許諾兄,CD Japan 小弟以前買過,都 OK 。Pop Kids CD single 一定要買呀 ! 首歌電子 synth-lin ...

哈哈~......6月ORDER, 當時已炒價, 但突然一日見正常價所以立刻ORDER, 但之後冇晒消失, 只話延後送貨, 以為都係冇希望. 點知昨日突然有送貨期, 9月第一星期會到, 7點幾英磅, 期待 ~ {:9_430:}

x

評分

psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分

買碟為樂

鑽石玩家

許諾 發表於 2016-8-22 14:54
哈哈~......6月ORDER, 當時已炒價, 但突然一日見正常價所以立刻ORDER, 但之後冇晒消失, 只話延後送貨, 以 ...

照咁睇,師兄似乎每日都 check Amazon 嘅存貨,呢種情況好少有,師兄真係好彩 。小弟嘅經驗係當Amazon UK 顯示 "temporarily out of stock,  order now and we will deliver it when available" 時,通常都係已經冇貨。

近日睇到一個 "Burn" 超正新 video, 同 Burn首歌嘅急速電子音樂襯到絕晒 , YouTube 2:00 分鐘開始首歌音樂好 high , 好鍾意! 又搵到 "Axis" 同 "Fugitive" 嘅 videos,將三首 psb 近期嘅急速電子極品 videos 擺埋一齊,好過癮{:9_420:}:

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
許諾 + 10 + 10 精彩報告
Grandmaster + 10 + 10 精彩報告
km3232 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-8-24 11:09
照咁睇,師兄似乎每日都 check Amazon 嘅存貨,呢種情況好少有,師兄真係好彩 。小弟嘅經驗係當 ...

很精彩超凡的音乐,绝对支持

評分

psb + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-8-25 11:45

Oh yes! 跨越30年永遠長青不倒 , 不斷創作進化嘅 Pet Shop Boys , 唔止音樂咁簡單,佢哋係藝術 ! 小弟永遠嘅首選,西方電子音樂/流行曲冇咗佢哋點得 ?

評分

Grandmaster + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-8-25 11:45

"Say It To Me" 之前,時光倒流去到1991....分享回顧下呢首單曲 single,小弟至愛 , 好 trance , CD single 1 同 CD single 2 嘅所有 remixes/B-sides 混音版都好正 , 特別係 DJ Culture - Extended Mix,好多 DJ "刮碟" (vinyl scratching)嘅特別效果 (留意 YouTube 4:25 分開始果段),每次聽到都醒神晒!CD single 2 另一首 "DJ Cullturemix" 好 chill-out, 好 house, 一樣好鬼正 , 師兄不妨留意下 :

x

評分

Grandmaster + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

尋晚再聽番 Very/Yes , 裡面啲感性慢歌 "To Speak Is A Sin" 音樂/弦樂琴鍵 , 已足以沉醉 .... "King of Rome" 嘅後半段音樂好靚,YouTube 2:35 分鐘到尾,弦樂慢慢滲入 ... 好正 , 3:53 係"高潮"  , 分享下 ...

評分

Grandmaster + 10 + 10 超正!

查看全部評分