設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sk555

[討論] 今日到我收到兩個箱

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我唔係話馬蘭士唔好,只係講你知佢既特性,唔好悟會。玩影音最緊要自己 feel 同 budget 就可以!

拾仔方面,問 10 個師兄, 10 個都肯定會話你知威力登係打心口,你上次個帖我有睇過,所以都好奇怪! 唯一要賴就係 ...
wil-wil 發表於 2009-10-30 02:32

哎也,我無野架你都唔好悟會o牙............我咁講其實係我決定CM7之後有兩個showroom 既人話下乜你買marantz o牙...乜乜密密咁又話無力......我之後做過research,如果唔夠力我預玩bi-amp,不過女人好衰,要夾過d色同樣先買咁lor...hoho
以你所講我又唔覺佢想sell我第樣,我指住個DD series佢仲話好貴係最高model 果隻,中間就言式ultra la,其他果d舊款黎...
可能嗰日突然走入去,佢都要我等15 min先試倒,可能係差d既,係呀,個sales成日話佢地sub仔最出名係隱形喎..係咪呢
多口問ching,你係咪用緊velodyne?

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我多嘴講多句怕你悟會,無野喎!

AV 既概念 woofer 係無方向性,所以 set 得好唔應該聽到 bass 係邊到黎,應該感覺佢包圍住你!

我現在用緊既係一隻英國牌子,聽歌就完全無問題,但睇戲真係唔得。我原本都唸住時機到有米時,就買威力登 Ultra,因為鍾意打心口。但做過兩次 Pioneer 測試會發覺,JL Audio 隻拾仔好掂、好我,有晒 Sunfire、SVS 同威力登既特性 ... 有包圍、有潛、有打心口,係個價貴妃,所以現在決定米到時會揀佢!

哎也,我無野架你都唔好悟會o牙............我咁講其實係我決定CM7之後有兩個showroom 既人話下乜你買marantz o牙...乜乜密密咁又話無力......我之後做過research,如果唔夠力我預玩bi-amp,不過女人好衰,要夾過d色同 ...
sk555 發表於 2009-10-30 02:52

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我多嘴講多句怕你悟會,無野喎!

AV 既概念 woofer 係無方向性,所以 set 得好唔應該聽到 bass 係邊到黎,應該感覺佢包圍住你!

我現在用緊既係一隻英國牌子,聽歌就完全無問題,但睇戲真係唔得。我原本都唸住時機到 ...
wil-wil 發表於 2009-10-30 03:04

Ultra我唔覺包圍喎..潛得深係咪低頻夠低...?
你咁講我係咪要儲錢買JL呢

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Sunfire 包圍感比威力登好,唔關是否 ultra 問題,係品牌特性。
我一向都叫人自己試過先決定,唔好齋聽人講,個個口味唔同。
JL Audio 可以到中環信和影音都爹利街 1 號 5 樓試、Sunfire 就係同一大廈 19 樓。
個座大廈有好多影音大代理,唔買齋試都無人話你,當見識!

Ultra我唔覺包圍喎..潛得深係咪低頻夠低...?
你咁講我係咪要儲錢買JL呢
sk555 發表於 2009-10-30 03:37

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

仲會毒發身亡.出唔返黎

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Sunfire 包圍感比威力登好,唔關是否 ultra 問題,係品牌特性。
我一向都叫人自己試過先決定,唔好齋聽人講,個個口味唔同。
JL Audio 可以到中環信和影音都爹利街 1 號 5 樓試、Sunfire 就係同一大廈 19 樓。
個座 ...
wil-wil 發表於 2009-10-30 03:44

好的,揾日又上果度試~~
thanks wil wil~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

仲會毒發身亡.出唔返黎
yazhou 發表於 2009-10-30 03:54

你講1号大廈.......... 有錢咪中多d毒lor~ 無錢就住毒

1萬

副版管

哈 ... 你就係試過一個下午就訪個度四五間!

仲會毒發身亡.出唔返黎
yazhou 發表於 2009-10-30 03:54

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

CM7

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Lcd : 已有 sharp aquos 37"   
(有米都等出年先玩,因為 3D TV 世代來臨;無米就過多兩年等打柴先,但起碼 42" la)
AV amp : marantz sr6004
cdp : marantz cd6004 (我想襯番個amp...keke)
bdp : budget 3-4k
(你呢 ...
wil-wil 發表於 2009-10-30 00:34

同 avmilk 申請家訪,咁係我訪人家定係人家訪我呢............