設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sk555

[討論] 今日到我收到兩個箱

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

恭喜晒

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

18# chhanthony

一定會,到時唔好笑我d bb班玩法呀...

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜哂~~~

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Lcd : 已有 sharp aquos 37"   
(有米都等出年先玩,因為 3D TV 世代來臨;無米就過多兩年等打柴先,但起碼 42" la)
AV amp : marantz sr6004
cdp : marantz cd6004 (我想襯番個amp...keke)
bdp : budget 3-4k
(你呢個 bdget 買入門算,因為我見普遍 3-4K 既機,料同入門一樣,
  只係多左類似 multi-media 既功能)
front : cm7
centre : kef 5001 (friend送)
back sr : if possible, temporary re-use bose satellite speaker,因為無乜位放大d既spk. 有冇ching知到可否用番來直入av amp?
(理論上可以,但要睇清楚什麼形號穩陣)
如果唔用得,budget 3-4k,要用floor stand,每邊預10-12"位放.
(如果 3-4k 就可以用 mirage 或小寶寶)
sub-woofer : budget 6-8k
(Sunfire 或威力登 ... 但你鍾唔鍾意 bass?)
wire : no idea
(如果新手,用原裝電源線玩熟部機先轉會好)

(全套機都唔同喇叭對新手黎講會較難 set 得好,有需要幫手可以同 avmilk 申請家訪幫幫你)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Lcd : 已有 sharp aquos 37"   
(有米都等出年先玩,因為 3D TV 世代來臨;無米就過多兩年等打柴先,但起碼 42" la)
AV amp : marantz sr6004
cdp : marantz cd6004 (我想襯番個amp...keke)
bdp : budget 3-4k
(你呢 ...
wil-wil 發表於 2009-10-30 00:34

lcd前年買...買完先知細...早排去睇机都發覺40-42"好好多,都係d sales啦..
bose 係acoustimass 5,ok or not?
我like bass ga,睇戲無左woofer我無mood睇戲ga.
front , centre, back sr speaker 線呢?
唔該wil wil~~

星級玩家

woo!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

正野

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜晒, WOW !

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

正正正~~

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

bose acoustimass 5 好似用特別既尾插,如果要駁番你部新 amp,駁 amp 過邊要剪左個特別插,但唔 100 % sure 正常運作。
用什麼喇叭線我唔太熟邊款同時夾 B&W、Kef ... 等 avmik 或線王答你 。
如果鍾意 bass,打心口既就威力登 la!

lcd前年買...買完先知細...早排去睇机都發覺40-42"好好多,都係d sales啦..
bose 係acoustimass 5,ok or not?
我like bass ga,睇戲無左woofer我無mood睇戲ga.
front , centre, back sr speaker 線呢?
唔該wil wil~~ ...
sk555 發表於 2009-10-30 00:43