設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: alleelarry

[活動] 【1376醒醒你】Dolby Atmos Demo Disc (Sept 2015) 非賣品有獎遊戲

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

又或者吟:換個大單位,寫老婆名。裝修時全部啦叭入懎,搬入去神不知鬼不覺。如果問起點解好聽吟多?咪話地方大咗。你心情又好。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

有咩好方法可以攞到「鴨毛入屋」既批文:

其實方法好簡單,首先你要搵幾個朋友扮演敗家仔,介紹比老婆識,但係記住E啲朋友千其唔好係老婆面前再次出現!
之後不時同老婆講E啲朋友有幾敗家,成日買完新野弟日就話唔要,勁平放比人,久而久之我老婆就會叫我唔好執輸,下次D朋友放咩就買左佢,如果老婆問幾錢,幾得個買入價要慣性要減1個零,咁個老婆就會覺得你好精明,亦唔會再追問你買既任何嘢!

之前用呢個方法,已經成功引入三部單車同升級atoms!
Ps.如果大家既老婆會好似我老婆咁去check 價錢,記得要交足戲,用好似中左六合彩頭奬既心情執老朋友啲筍野咁就萬無一失!

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

想Atmos順利入屋,之前一定要帶屋企人去圓方Grand Cinema 6號院睇慣一系列Atmos音效荷里活大片,等佢地習慣哂上哂癮,跟住橫掂屋企住左咁耐都要裝修,順便裝埋幾隻喇叭係天花,換過部支援atoms amp ,下下一家大細出去睇戲都巧重皮,小數怕長計,不如安座家中慢慢嘆仲好,為左Atmos呢鋪癮,申請批文話咁易!

評分

參與人數 1威望 +13 金錢 +76 收起 理由
alleelarry + 13 + 76 超正!

查看全部評分

50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小弟同家人一齊住
我:爸爸,想吾想你偶像湯告魯斯從今以後係mi5入面從天以降?
爸爸:想牙
我:搞掂(心想),鴨毛士幫到你,哈哈
(當然,得到Dolby Atmos Demo Disc依條珍貴既鎖匙,更易話為:p)

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

老婆最愛的一定不是自己,係呀仔

仔:媽,我而家學琴老師話我唔夠天份
媽:仔,唔係化!老師有無話點先幫到你?
仔:老師話一定要訓練對耳,最好就是聽多d演奏會,或者聽有ATMOS的籃光演奏會
媽:仔,我唔識呢d嘢嫁噃
仔:放心啦媽,叫老豆攪掂佢,唔到佢唔肯
我:如果你倆位覺得可行,我唔會托你地手掙(奸笑)。

一個月後,仔:阿爸,我幫你達成願望,識做啦
我:新手機放在你書枱了

(請大家切勿模仿,唔係視帝級人馬更不要效法)

(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

想同女朋友sweet sweet,首先你要有個女朋友, 這些機會....
想要有戲院效果,首先你要有鴨毛, 飛雲,機會黎啦!

作為一個毒L係唔需要批文o既

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

左手拿住個最新既愛馬士手袋...
右手拿住舊火機 右邊擺住atmos既野(amp 天花喇叭呢d)
企係門口..同老虎講...一係一齊入..一係兩邊都唔入..燒曬佢..你選
Fiio x7
Heir 10a  RSD 1+2
tfz2m final audio iv v vi

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

兩個人去一次The Grand要用$410,兩個月去一次等於$800,一年$4800。
而家用DOLBY ATMOS只係換部AMP (賣左而家果部補 $3000) 再加兩隻天花Speaker ($2000)。
所以一年已經回本,以後省下的電影票錢咪可以老婆用來買下糖食,而且老公會多D留在家。
Adam T7V

鉑金玩家

回水

老公:老婆大人妳對我咁好送個名貴手袋比妳
老婆:好靚呀多謝老公,不過點解個入面有隻碟嘅
老公:哎係wo E+買袋有碟送咁好,咁快D開嚟睇囉⋯⋯
老婆:做咩唔睇呀
老公:隻碟好新吓woooooo個音效但係個amp太舊對應唔到呀
            不過換部新atoms amp就好似同出面戲院效果咁正,仲可以响屋企二人世界睇好戲tim
Denon avr-x7200wa
Oppo 103d

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

lookfrance 發表於 2015-12-6 21:57
兩個人去一次The Grand要用$410,兩個月去一次等於$800,一年$4800。
而家用DOLBY ATMOS只係換部AMP (賣左 ...

溫馨提示:只有在獲選中的情況下,才需要以 PM 向本貼管理員發出得獎確認訊息。
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1