設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 窮小子

[討論] ☆★ 點解會有 “ 復黑王 ” 是否香港獨有 ?

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2015-11-23 11:51
C 兄好...

☆★  相信 我同你 ( 都係 70-80 後果D )  小時聽過...

CHING  差少少估中,
我係90後  
一早世嗰時香港音樂都已經得番一半
以前一大班同學會覺得我係異類
成班人聽  謝安棋 EASON 嗰啲
得我一個  "原來又再一次不小心走進 夜迷宮"
有時會諗  點解自己唔早十年廿年出世  可以親身感受一下
係報紙見到 梅姐開演唱會  仆住打電話係咩感覺
係報紙見到夜迷宮  賣廣告  係咩感覺
去睇大球場 細細聲演唱會 會係點

我都唔知點解自己會咁鍾意聽嗰時啲歌
一言難盡  極長故事  直情可以另外開一個POST講

而家買CD啲錢都主要係出去同人補習、做下part time 搵番嚟
仲有交下學費嗰啲   
所以平時真係食樹皮  

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
spencerchan1 + 10 + 10 一定要加分
m600 + 10 + 10 實在難得
窮小子 + 10 + 10 真係 用家心得 囉---☆★

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2015-11-23 11:51
C 兄好...

☆★  相信 我同你 ( 都係 70-80 後果D )  小時聽過...

又儲下 (當年) 其他 歌手囉---☆★.

CHING 你想我連樹皮都冇得食
老實講儲關淑怡 算平

試下陳百強嗰啲

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 5 駛甘經 喎---☆★

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

2003987 發表於 2015-11-23 12:22
又儲下 (當年) 其他 歌手囉---☆★.

彭羚丶慧嫻丶蒨文...    果D又點睇 呀

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
ericeric + 10 + 10
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

鉑金玩家

窮小子 發表於 2015-11-23 11:06

我仲未買到 "難得有情人" 銀圈

評分

窮小子 + 10 + 10 一定要加分 ☆★ C兄好

查看全部評分

鉑金玩家

2003987 發表於 2015-11-23 12:17
CHING  差少少估中,
我係90後  
一早世嗰時香港音樂都已經得番一半  

我都係90後 Shirley Die Hard Fans, nice to meet you !
我都儲左好多SK既碟呀! 正!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 唱得 の 人---☆★
2003987 + 10 + 10 正正正 揮個手先

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2015-11-23 12:39
彭羚丶慧嫻丶蒨文...    果D又點睇 呀

其實聽關淑怡前係聽葉蒨文
不過 祝福精選  珍重精選 個價真係

陳慧嫻 我早排都同另一個CHING買左隻
永遠是你的陳慧嫻   不過梗係唔係咩新聲堂

但係我自己覺得 陳慧嫻唔襟聽 細路女左啲把聲   佢而家出嗰兩隻都冇買
覺得幾廿歲仲用嗰把聲  我自己覺得硬係怪怪地

評分

窮小子 + 10 + 10 有獨到 見解 ☆★ 好 !

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

stevewong 發表於 2015-11-23 13:00

難得有情人 買少見少  
我嗰隻係見到即刻買
跟著食左兩個禮拜 三文治  

印象中早排信和地下有
放係收銀嗰啲位  你去望下

CHING 你收左日文嗰兩隻大碟未

評分

窮小子 + 10 + 10 日文 果2隻 ( 仲未有 )---☆★

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

stevewong 發表於 2015-11-23 13:00

☆★  難得有情人 ( 銀圏 )  5 難搵...

冬戀 ( 銀圏 ) 反而 仲難搵少少...

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

2003987 發表於 2015-11-23 13:03
其實聽關淑怡前係聽葉蒨文
不過 祝福精選  珍重精選 個價真係

☆★ 放下 “ 毒 ” 先...

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
tlsk + 10 + 10 超毒!

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2015-11-23 13:11
☆★  難得有情人 ( 銀圏 )  5 難搵...

冬戀 ( 銀圏 ) 反而 仲難搵少少... ...

冬戀呢排我反而見到幾隻

(Post76 Android 手機版送出)