設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[吹水] Collection小說 vol.18 ~ 色情常客 P.15 (#149)

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

Collection小說 ~

這不是什麼驚世大作, 亦非出於名筆,
最多...就是一個供給大家消閒的post吧 !

主要參與會員, 排名不分先後 !

Ken704 飾演 肥Ken
sutter 飾演 Eric
jack331 飾演 Jack老闆
fungl 飾演 Fung
Collection 飾演 何永富

Collection小說 vol.1 ~ Who am I ?

我姓何, 叫永富 !

一聽個名大家就知我係有錢仔la, 永富永富, 永遠富有嘅意思吧 !
實則大家都忽略一點, 我姓 [何] 呀!!!

這個[何], 正好反映真實世界嘅我出嚟 ~ 何來永富 ? 所以我係窮嘅 !

而事實上我同普遍打工仔一樣, 靠一邊努力工作, 一邊更努力花費去玩,
人生為開心嘛! 愛玩無錯吧!

我外表係好普通, 帶住一副老土黑框眼鏡, 身高中等, 係朋友當中,
我鍾意攪下氣氛, 我亦唔介意比d朋友笑下, 所以我予新
相識嘅朋友中, 感覺係口賤, 我d朋友有時會叫我"仆街富"

提到"仆街", 我何永富唔太抗拒, 一種米養幾百萬人嘛, 只要唔係作奸犯科,
殺人放火便可以 ! 加上我係九龍城寨長大, 這裡係培育作奸犯科人才嘅聖地,
所以壞人都見唔少識唔少 ! 至於我細個反叛時期, 點解冇學壞? !

身為一個讀書唔叻, 而且又血氣方剛嘅小男孩嚟講, 係真係好想攪事打交,
但那年......我透過一盒VHS"健康視訊教學"盒帶改變咗我!

而當中教學miss就係<松島楓> 她是我那個年代最紅的老師, 我一方面
用雙手上下震動表達自己對她嘅支持, 一方面也對具有強大美貌同演技嘅她,
為何要選擇在螢光幕前, 袒胸露乳巳感到不可思議!
所以每晚溫習她的"健康視訊教學"係必然 ! 那時...我覺得世界好美麗, 好新鮮 !

<松島楓老師>

那時亦正好係香港千禧年, 從權威走向國際嘅關鍵時刻, 松島楓老師染著一頭
似啡還金的頭髮, 睇起嚟就像一個浪蕩不羈嘅學生, 豪放地我行我素,
用自己嘅身體賺錢, 這實在讓當時受社會抑壓, 經濟壓力下的香港男性,
係情緒以及身體多餘的熱量上得到一個出口, 從而我更明白到,
人生係要我行我素, 做事亦要親力親為才叫活過, 於是我既然讀唔到書,
不若 ! 就出來親力親為, 搵工吧 !

Who am I ? I am 何永富, 英文名 Collection, 約實你下期見

Collection小說 vol.2 ~ 旺角"飛鷹"

評分

參與人數 12威望 +850 金錢 +850 收起 理由
agic + 50 + 50 超正!
sanyoboy33 + 80 + 80 加油呀~
fungl + 10 + 10
小寶老豆 + 10 + 10 超正!
alleelarry + 50 + 50 精彩
SonSon + 20 + 20
Ken704 + 500 + 500 精彩報告
ykluk + 50 + 50 一定要加分
jack331 + 10 + 10 笑左
sutter + 10 + 10 好心急睇下一期
sunboy + 50 + 50 一定要加分
jc2ssych + 10 + 10 好吊癮呀!下期要等到星期五 !!.

查看全部評分

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你係叫何来永富呀! 哈哈~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Collection + 10 + 10

查看全部評分

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

不如叫做台慶劇~who am i

評分

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Ken704 發表於 2015-11-18 01:29
不如叫做台慶劇~who am i

其實這post亦係送比76 ~ 13週年小小心意
"台慶劇"太重磅, 怕有失大家所望

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
Ken704 + 100 + 100

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

松島老師嘅影響力,大到你要改番個日本姓「何來」?

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Ken704 + 10 + 10

查看全部評分

NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

果然係AV富,好快變甜故

評分

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Collection 發表於 2015-11-18 01:39
其實這post亦係送比76 ~ 13週年小小心意
"台慶劇"太重磅, 怕有失大家所望  ...

你應該搵埋主角們排返套劇喺台慶晚上演嘛~~~!!! {:9_407:}

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
fungl + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

1萬

三潮玩家

ykluk 發表於 2015-11-18 10:09
你應該搵埋主角們排返套劇喺台慶晚上演嘛~~~!!!

結局會在2號出!! XDD

評分

查看全部評分

1萬

三潮玩家

ykluk 發表於 2015-11-18 10:09
你應該搵埋主角們排返套劇喺台慶晚上演嘛~~~!!!

叫Collection搵你客串一角啦

評分

fungl + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Ken704 發表於 2015-11-18 10:20
叫Collection搵你客串一角啦

嘩, 有全港最俊俏美男子做主角, 我呢啲行開罷啦~~~{:9_434:}

Ken704 飾演 Ken

評分

查看全部評分