設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mikemike0412

[重低音] 秦朝超底音

黃金玩家

goldberg0083 發表於 2015-11-30 00:01
這是什麼牌子的番版呢?
說明一下好喎!等大家各位請繼續玩得開心D……

師兄,我和yuppi師兄講番版歷史,又係你問番什麼版子,答完又好似係你激動D,恭喜你自我感覺良好又話窮人恩物又問買左點算好,我都唔知你想點,你不如組織一吓先啦。我就用梗正版普通野傑士仔同sunfire姐

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

用緊老秦15吋都成大半年了, 以一隻15吋拾仔來說, 有咁嘅下潛力同速度, 對佢嘅表現很滿意, 收貨有餘了。至於近期有人說他是老翻, 唔通大陸嘢就等同於老翻, 佢用人哋嘅單元都唔一定係老翻喎, 就算好多歐美品牌嘅喇叭都用好多其它牌子單元, 都唔一定係老翻㗎, 況且話老秦係老翻, 究竟佢係翻邊隻呢, 還望師兄告知。坦白講, 我見好多話人用老翻嘅人, 咪又係好積極咁去淘寶, 大陸出咁多電視, Media player, 電話, 你都可以話佢係老翻㗎, 用得開心咪算囉。你有你用歐美大牌子, 我有我用大陸高性價比, 各得其所, 無謂太執著啦。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
hohodog900 + 10 + 10 一定要加分
bigair + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

如果2、3千蚊人仔都可以買到dali jbl真貨組裝單元(一對完整音箱計),咁都好天真吓囉!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

PP-HK 發表於 2015-11-30 14:11
用緊老秦15吋都成大半年了, 以一隻15吋拾仔來說, 有咁嘅下潛力同速度, 對佢嘅表現很滿意, 收貨有餘了。至於 ...

首先我想澄清我對佢地隻重低音完全冇反感,仲好有興趣想試一下。
答呢個 post 原先純粹好奇,跟住上網撞撞下搵到d料分享。

至於佢咩單元係老番我前一版已經 post 相吾再補充。

都係果句:英雄莫問出處,如果佢宜家改過自新從良未嘗吾係一件好事。最緊要買得開心,用得開心咪算囉,而家娶老婆對成世咩,用幾年咪又係點正都心痕 upgrade,又有咩好嘈呢,你估真係有糧出咩。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
hjfb + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

hjfb 發表於 2015-11-30 14:05
師兄,我和yuppi師兄講番版歷史,又係你問番什麼版子,答完又好似係你激動D,恭喜你自我感覺良好又話窮人 ...

點解我睇返d舊聞我冇講過我自我感覺良好,同埋窮人恩物的?
你係唔係睇錯左呀師兄? 我由頭睇到落尾都冇鍋
咁得意
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

hjfb 發表於 2015-11-30 14:22
如果2、3千蚊人仔都可以買到dali jbl真貨組裝單元(一對完整音箱計),咁都好天真吓囉! ...

其實你覺得他疑似老翻人你的喇叭!
你好反感唔鍾意所以咁樣說: 我都好明白你的心情
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實我之前都用過幾隻大牌子既xo, 我都放曬比識欣賞他的師兄了!
我現在都用(垃圾之中的xo)
用過他的師兄們你地會知的

鉑金玩家

yuppi 發表於 2015-11-30 14:25
首先我想澄清我對佢地隻重低音完全冇反感,仲好有興趣想試一下。
答呢個 post 原先純粹好奇,跟住上網撞 ...

其實大陸好多山寨廠發跡前都係靠你抄我我抄你㗎啦, 老秦出到呢一代拾仔前, 以前都有好多唔同嘅音響產品, 當中有高妨反旦就真係一D都唔出奇。坦白講, 我買佢就因為試過效果好, 返到屋企用又覺得唔錯, 只係作為一個用家身份, 對佢嘅品牌就no comment.

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

我睇左依個post 幾日。
首先表明我無老秦拾仔,但都聽過幾次,亦有多位私下問我
「得唔得架」。我的回答是以價論聲扺用。
但如果以聲論聲就當然不及威仔DD15+比啦。
但15+又幾錢呀?一隻當4隻有多喎。
每個牌子都有它的生產方式,消費者可以自己選擇買與不買?
耳聽為實。如果話佢系冒牌貨,我又覺得講唔通喎!

評分

參與人數 3威望 +21 金錢 +20 收起 理由
chong9 + 10 + 10 絕對認同
vitz5840 + 1 絕對認同

查看全部評分

專業玩家

強如日本,成功前一樣山寨人地