設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mikemike0412

[重低音] 秦朝超底音

黑鑽玩家

mikemike0412 發表於 2015-11-11 23:17
無位擺的話,層層叠可以嗎?

小第屋企都係無位擺只可以層層叠,我覺得師兄不用急於玩雙sub.現在專心玩好現有的sub了解下現在隻sub的優缺.之後再決定加多隻乜野類型sub(同牌子同型號加強效果或別的牌子取長補短)小弟只識小小只係個人意見,只供參考 2.JPG
oppo95 前级CARY 12 後級Cary M7.125.aragon 8008bb dual mono.Parasound a21. 底音秦朝BQ3115D 十五吋  X2
前罝atc scm11 中置GENESIS M700 後置Sunfire Cinema Ribbon Duo® Loudspeaker - CRM-2 X4

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

on5000on 發表於 2015-11-12 05:16
小第屋企都係無位擺只可以層層叠,我覺得師兄不用急於玩雙sub.現在專心玩好現有的sub了解下現在隻sub的優 ...

明白!咁層層疊有好處嗎?

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

on5000on 發表於 2015-11-11 20:48
包圍感,細節, 立體感,都是兩隻比較優勝.音場更3D.同鬆容好多

兩隻相同型號嗎?

新仔玩家

无人答你,咁答你,我买咗支15寸炮,把Q,得个平字,12寸一定唔会买佢,大陆野用料差,三两年就残,不过比我呢类死穷鬼去买都啱,有钱就唔奶佢,比12寸当然错觉会爆咗, 但有量无质,比人吹到大一大,新公司得一个人,大陆牌子卖得几多只, 佢3年后唔执粒先讲保养你3年

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

今日終於入手12吋了

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

mikemike0412 發表於 2015-11-19 22:30
今日終於入手12吋了

質素如何?係咪真係咁差?

黑鑽玩家

mikemike0412 發表於 2015-11-19 22:30
今日終於入手12吋了

買了有eq12吋嗎? ,,,
oppo95 前级CARY 12 後級Cary M7.125.aragon 8008bb dual mono.Parasound a21. 底音秦朝BQ3115D 十五吋  X2
前罝atc scm11 中置GENESIS M700 後置Sunfire Cinema Ribbon Duo® Loudspeaker - CRM-2 X4

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

今日終於入手12吋了

SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

goldberg0083 發表於 2015-10-31 21:45
我有興趣什麼型號幾多錢呢?可pm我
玩雙十

我反而想知最後有冇成交⋯
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2015-10-24 21:07
師兄你真好嘢
連冷門野E15同1500都借到返屋企玩

以上幾隻我都未玩過,不過隻1500又大又重又易花,我相信就算有血緣關係都未必有人肯借,仲要玩兩三日咁少,來回運費都要過千啦⋯⋯
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i