設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] 威達又清陳列品了!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

oldj 發表於 2015-10-17 10:07
好似見到9K尾

謝謝師兄,即係同街價差唔多
stephen_brother

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

1. 以我昨午所見,naim 機大部分已經明花有主,淨下來的都不值入手
2. 有部分有一年保養,有部分冇保養
3. 唔做再搵hicap,我估頭十分鐘已經俾人買哂
4. 有啲機係display機,有啲係維修機,有啲係全新,買之前check清楚先買
5. 威達的保養就......總之小心為上啦
6. AQ Nordost 線都係抵,不過諗清楚先買,因為年年都有av show 特價
7. CA 都抵,好多都低過半價,不過大陸野,質素就........
8. CA AV AMP 冇auro 冇atoms 4k都冇?
9. 喇叭有平,不過都係小平,不是大平

小弟愚見
有錯請各師兄提點

過左第一日去既師兄
我想講的是
「無謂特登去,順路除外」

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
flight + 10 + 10
oldj + 10 + 10 精彩報告
kl122002 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

2CH: Accuphase + Yamaha

1萬

白鑽玩家

老而不

ce_tkk 發表於 2015-10-17 13:04
1. 以我昨午所見,naim 機大部分已經明花有主,淨下來的都不值入手
3.  ...

我記得今年的AV show 沒現在那樣多線賣. AQ好似只有D平價向的東西.
Nordost在AVshow入面是中價的多DD

還是好音樂最好.

銀級玩家

ce_tkk 發表於 2015-10-17 13:04
3.  ...

諗清楚先買呢句真
入到去見到個個係到係咁掃貨,有些衝動入番d貨
好在有位sales叔叔比咗我一些意見,唔一定貴就啱,仲要睇組合夾唔夾,如果唔係,發揮唔到, 等我cool down咗一吓.

評分

參與人數 2威望 +19 金錢 +19 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 絕對認同
flight + 9 + 9

查看全部評分

銀級玩家

偷偷聽到話今日四五時後會有新一批機到。
我今朝去,人多但不擠逼。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

Nene 發表於 2015-10-17 15:31
偷偷聽到話今日四五時後會有新一批機到。
我今朝去,人多但不擠逼。

佢做4個星期, 個場入面一定返貨.

等陣食完飯先轉過街角望下...
還是好音樂最好.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2015-10-17 13:40
我記得今年的AV show 沒現在那樣多線賣. AQ好似只有D平價向的東西.
Nordost在AVshow入面是中價的多DD

見到膠袋裝DEMO AQ WEL XLR $28000  我呢啲小市民表示感覺絶不便宜
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Celica 發表於 2015-10-17 04:15
請問去左0既ching可唔可以報一下hifi架價錢
同埋Supra線價錢

Supra Sword XLR 2M 6XXX無記性...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

尋日一上去已見兩名Ching的左兩部dCS走

星級玩家

icefalling 發表於 2015-10-17 12:29
Hifi 架
放係擺naim間房 有兩款
印象中底層$3xxx 上層$4xxx

Foundation speaker stand標$6800,我都見到

但街舖賣緊都係$7,800,全新仲送貨到屋企門口

有好多機原價標到離晒地,但陳列價實際都係平街價25%左右,
陳列外,仲有回修過,外借過,或有的二線牌子/唔太出名牌子/被神化牌子,市場難甩手等等

所以買機前要三思自己實際需要,唔好受人影響,見好多人排隊比錢,抬機出來,等氣氛影響