設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] 威達又清陳列品了!

1萬

白鑽玩家

老而不

fmk888 發表於 2015-10-16 21:47
喇叭有什麼好野
(Post76 Android 手機版送出)

真是沒法仔細看, 不過FB圖中的CA出品好多已走得7788,
而主打是proac, 但不是很平.
還是好音樂最好.

銀級玩家

放工又上咗去湊湊熱鬧.

都唔少師兄幫襯, keep住收銀都要排隊,  有些型號可能冇放出來, 其實都有減價, 好似CA, 放出來多係351, 651, 但就見唔少師兄掃 851C. nordost 線又係咁見人買, 見有位師兄心大心細想入interconnect, sales哥哥就話最多人買係heimdall, 但抵買就frey.
AQ線果邊,自己主要留意interconnect, 原先見到有條demo既sky rca, 行行吓再睇已經唔見, 另有全新niagara, colorado, 或新系列water, fire等等, sales就介紹niagara或colorado, 其他usb, hdmi都好齊款.
喇叭方面, focus audio好似減得多一些, 隻7se一萬左右, proac主要係埋邊房,雖然中午已經幫襯完,一場來到又入去八掛吓,多位師兄留意d18, d28,  即場播緊d28, 中低都幾出,見聽聽吓冇乜人,順便叫哥哥轉聽埋d20r, d18, 講真,真係試唔到太多, 感覺個組合未發揮晒喇叭潛力.
個人意見,整體貨品比定價好像平好多,實際比實價平少少,如果本身有target, 不妨照上去,平少少都好,記得方便就㩒定錢,現金又平多2%,送貨要加4舊水.

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
sunboy + 50 + 50 精彩報告
kl122002 + 10 + 10 精彩報告
eggman99 + 10 + 10 精彩報告
flight + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

係米標價無得再講價了?
其實我只討厭標到高一高,等你去講價

專業玩家

請問去左0既ching可唔可以報一下hifi架價錢
同埋Supra線價錢

Many Thanks

1萬

白鑽玩家

老而不

whkuan78 發表於 2015-10-17 01:52
係米標價無得再講價了?
其實我只討厭標到高一高,等你去講價

我覺得是代理自已擘少少, 即比外面MK果D平多數百元.
抵是抵, 然而機/線新淨係今次的賣點, 同之前搬鋪清場的物品新舊好唔同. 如果你話要找花痕,缺角之類去講價就都有少少難度.
不過都是小心D果價, 因為proac喇叭之前問過 (2-3個月前也上過去radar), 是印象中是出入不大. 台Arcam A 39 之前問過同家下陳列品價位出入不大.

我會等下一個星期再望望, 如果你好有目標 / 怕一時之間會蒸發 / 找配件甘樣的, 你最好快D去.
因為真係會這樣. 昨晚在場2小時, 目前貨轉速度比預計中真的快,大老世落左場都有D踢腳.

還是好音樂最好.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問各位師兄,Naim Muso有沒有特價和幾錢?謝謝
stephen_brother

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

ching們
知唔知Naim cap低唔低 同仲有冇?

銀級玩家

stephen_brother 發表於 2015-10-17 09:40
請問各位師兄,Naim Muso有沒有特價和幾錢?謝謝

好似見到9K尾

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Celica 發表於 2015-10-17 04:15
同埋Supra線價錢

Not too sure what Supra cable you are after but what I remember is Supra USB cable 1M $310 and Supra CAT7 Lan cable 2M $370, I think this is pretty good price and I also bought the Lan cable!

銀級玩家

Celica 發表於 2015-10-17 04:15
同埋Supra線價錢

Hifi 架
放係擺naim間房 有兩款
印象中底層$3xxx 上層$4xxx
Exact價錢唔記

Foundation speaker stand標$6800