設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[電源線] 想升級條訊號線 (初步包膠56樓)

1萬

白鑽玩家

老而不

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

喇只線都係覺得唔使升住. 反而覺得條訊號線要upgrade 一下.
現用的是Oyaide  TUNAMI TERZO
如果想再升上去, 唔知大家有咩推介? 我唔想用日本線,  大約在4K左右.

--------
結果我沒有用4K入線, 而是用了8K入了一對Nordost Frey 2
本來在目標是HEIMDALL 2  , 沒想到自已還是入了最令我意外的Frey 2
初步包膠在#56樓.

還是好音樂最好.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

去小修小寶買blackcat線啦,無得輸!!
(Post76 Android 手機版送出)

專業玩家

唔鐘意日本仔不如試下德國佬,in-akustik Reference NF-803點睇?
少見人提,你做白老鼠分享下都好

1萬

白鑽玩家

老而不

vito1979 發表於 2015-8-23 13:56
唔鐘意日本仔不如試下德國佬,in-akustik Reference NF-803點睇?
少見人提,你做白老鼠分享下都好 ...

我唔知, 有人話1603好wor,
不過當我知in.的喇只線頭是MIC時, 有少少疑惑.

另外我仲考慮緊Nordost,  CADAS 唔知大家點睇? 我自已聽古典多. 大型交響到獨奏都有.
唔知仲有無好介紹?
還是好音樂最好.

星級玩家

小弟用緊Mundorf金銀效果也很ok,但當然不一定在師兄那裡一樣 ,如師兄是用rca和可短一點,建議師兄可考慮DIY單支Odin.

銀級玩家

又一個質疑 MIC。。。 當你知道就算唔知幾多萬嘅機,都有唔少 CRITICAL PARTS 係 MIC,估計你會想死

1萬

白鑽玩家

老而不

Wilmer威馬 發表於 2015-8-23 16:04
又一個質疑 MIC。。。 當你知道就算唔知幾多萬嘅機,都有唔少 CRITICAL PARTS 係 MIC,估計你會想死{:1_262 ...

呢樣我當然知,
之不過有些野, 用少少心機去找的, 都可以找到平少少的但不是MIC的.

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

avad 發表於 2015-8-23 15:48
小弟用緊Mundorf金銀效果也很ok,但當然不一定在師兄那裡一樣 ,如師兄是用rca和可短一點,建議師 ...

Odin 都有DIY?

今日做了少少research,
Nordost 的線都有加銀, 只是個插由金到最貴的用WBT.
Cardas是銅為主, 出入是中間的隔物料, 線芯數目, 仲有個插.
Inakustik 的是取多線獨立, 即是同其集的線唔同是多左幾支芯. (其他的都不外是雙/三芯)

到底入咩牌子最好??? 真是好頭痕.

還是好音樂最好.

星級玩家

kl122002 發表於 2015-8-23 20:46
Odin 都有DIY?  

今日做了少少research,

是有的,小弟都有用一對,出自「西毒」之手。

星級玩家

avad 發表於 2015-8-23 22:57
是有的,小弟都有用一對,出自「西毒」之手。

C hing 請問咩價位?聲底是怎樣的?

聽歌:淘寶膽前,永恆之音合併機,Creek 50CD
睇戲:LG 65UB9500 Denon AVR-X4100W
            F:Elac 244.2 C:Epos Elan 20 Sur:Mirage OMD 5
            Atmos:Atlantic Onkyo Sub:Sunfire HRS12