設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mister_k

[討論] 純分享:當Audeze轉咗代理而隻金X買嘅LCD-2又壞咗…(長篇...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

mister_k 發表於 2015-8-26 18:54
以我所知,LCD-2同LCD-3都奶晒嘢,好多唔過保就壞咗一邊單元,可能換到佢怕,咪叫啲員工盡量耍啲用家,未過 ...

咁講反而買行貨重大煲。
不過咁這個 case 可能第一好處是 廠可以 250 賣一隻咁大吧單元比你,至少咁可以自己fix. 多少香港代理d修理部(不只 ect) 都真是信唔過。

專業玩家

mister_k 發表於 2015-8-26 18:54
以我所知,LCD-2同LCD-3都奶晒嘢,好多唔過保就壞咗一邊單元,可能換到佢怕,咪叫啲員工盡量耍啲用家,未過 ...

Audeze過去呢幾日有冇回覆你呀?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

petkwan32 發表於 2015-8-31 20:02
Audeze過去呢幾日有冇回覆你呀?

早個禮拜Audeze個CEO覆我話會同個representative問責後,結果個representative好有禮貎咁覆咗我email,終於改口話我未過保,話可以揀寄過去美國整或者佢哋問下ECX肯唔肯整。過多兩日話最好寄去俾佢哋整(我估佢地同ECX傾唔掂數,ECX唔肯free維修費)。尋日我就寄咗對LCD-2出去,有進一步消息再同大家分享!

評分

參與人數 1威望 +15 金錢 +15 收起 理由
hiyori + 15 + 15 一定要加分

查看全部評分

專業玩家

mister_k 發表於 2015-9-9 19:47
早個禮拜Audeze個CEO覆我話會同個representative問責後,結果個representative好有禮貎咁覆咗我email,終 ...

總算都有正面既進展呀,希望AUDEZE快手D修理好再寄番比你...

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜師兄耳機可以維修....亦都教識左我買野要睇代理
Cayin N8
Oriolus Percivali(山鸝)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

起碼廠肯整先
有得揀我寧願廠整,焊錫都一樣先吖起碼
(Post76 Android 手機版送出)

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

各位師兄,小兄尋日終於收到Audeze整好咗嘅LCD-2喇!總算中秋前可以同隻LCD-2團圓!

雖然呢件事都算係告一段落,但小弟想講吓,佢哋個customer service真係好唔掂!

話說,我9月18號快遞隻LCD-2過去美國,咁我咪email通知Audeze個representative,俾埋tracking number佢。到10號,我check到嗰邊已收到,但到15號個representative都話未收到喎。我心諗快遞冇理由寄失喎,咁我咪capture個website俾佢睇,話tracking show收咗貨喎,咁佢第二日又轉口話收到,但之後音訊全無,直到尋日速遞上門送埋隻LCD-2俾我,Audeze一直都冇覆過我任何嘢。另外想提,佢send番嚟嘅LCD-2係用番晒我嘅土炮packing,好嘅就話環保,但Audeze係賣高級耳機,竟然都唔會有自己packing、盒呀咁,pack好啲先寄番俾客,都幾求其!(去整錶都俾個錶袋裝住先俾番個客啦!)

最後想講,佢係應該換晒兩邊單,返到嚟啲聲係唔同晒,依家又再從頭煲過佢喇!

總結:Audeze呢個牌子小弟一直都好鍾意,早排仲想衝埋隻EL-8,但經過今鑊事件後,覺得佢真係一間好唔可靠嘅公司,完全可以講失晒信心。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

有創意,不過無管理,一係快死,一係比大廠收埋。

小弟都入咗隻LCD3,未夠一年,希望唔好咁快死住

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

換曬兩邊好過鴛鴦呀

(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

如果只換一面仲大禍,依家買AUDEZE無油送?