設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[古典] 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

1萬

白鑽玩家

老而不

話說大家覺得Paavo Järvi 這位指揮如何評價?
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

kongchai 發表於 2015-10-31 17:49
今日 bid 到呢隻德版 93 年的白頭佬
但要成三百元成交
是否有點高了呢?

我之前都買過一隻living stereo no ifpi 德版 一般貴過舊美版 可能少關係 300蚊like new 我覺得ok

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

kl122002 發表於 2015-11-1 12:37
話說大家覺得Paavo Järvi 這位指揮如何評價?

完全無聽過佢D碟 完來telarc 有幫佢出碟 Sony 都有出佢套貝交全集

1萬

白鑽玩家

老而不

cwyip 發表於 2015-11-1 13:22
完全無聽過佢D碟 完來telarc 有幫佢出碟 Sony 都有出佢套貝交全集

我及覺Pentatone有, 所以都好想知.
以前Telarc...唔多記得是什麼樣了. 不過過了這麼多年份, 應會不同吧?
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

Perlman 又有補飛賣 只是....佢的中文的唔多明
伊扎克.普爾曼小提琴演奏會-發售十張$250視線受阻廂座門票 (十一月八日(星期日)演出當日上午十時起於香港文化中心售票處發售)
伊扎克.普爾曼小提琴演奏會
二零一五十一月八日(星期日)晚上八時
香港文化中心音樂廳

詳情

如有任何查詢,請於辦公時間內致電2268 7321 (文化節目組)。

康樂及文化事務署

https://ticket.urbtix.hk/internet/newsDetail/114135

即視障者專用位, 還是"看不到台"的普通位? (無歧視成份)
仲有就是明明是廂坐, 但都睇唔到個台?
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

kl122002 發表於 2015-11-1 13:25

250蚊扺啦睇Perlman 管風琴下面坐位我都坐過 面對面指揮 睇blu ray 咁 Telarc 宜家錄音吾知店吾店 Michael bishop 都走了

1萬

白鑽玩家

老而不

cwyip 發表於 2015-11-1 13:31
250蚊扺啦睇Perlman 管風琴下面坐位我都坐過 面對面指揮 睇blu ray 咁 Telarc 宜家錄音吾知店吾 ...

甘講好似應一開波即無

現在Telar仲有出新CD咩? 我見大多是舊錄音返出SACD....(我已沒聽Telarc 很久了.)
還是好音樂最好.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

kl122002 發表於 2015-11-1 13:25

廂坐位,即係樓上最頂的,距離最遠。。聲音不甚了了,唯一係有私人空間(所以先叫廂坐)

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

kl122002 發表於 2015-10-30 22:07
港大果度我知係好, 只是真的太細, 聽下小品無妨.
之不過一去到小交響的大小, 音色會開始失控.
現在太多 ...

港大個廳同apa一樣屬hk ticketing,佢最衰係如在網上買,係無得楝位!!
即使去tomlxx買,都要俾$8一張手績費。
想知港大有乜聽,係時候佢地facebook睇下。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

moliu 發表於 2015-11-1 15:35
廂坐位,即係樓上最頂的,距離最遠。。聲音不甚了了,唯一係有私人空間(所以先叫廂坐) ...

你一講我就知了邊個位置了, 以前見過.  
我仲以為果個係工作人員 (如燈光師/混音師) 的地方..
還是好音樂最好.