設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lokkk

[入耳式] 逝去感情如何留得住 之 小聾友初試JHA x AK (無圖)

高級玩家

tommy852 發表於 2015-2-2 01:29
其實360 phone out推力唔大
只係lo火力十足

JH16既齒音, 有時真係
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

高級玩家

SCLEE 發表於 2015-2-2 01:33
哈哈,因JH聲音特色許多人都知,以Layla價錢買的人自會考慮;其實留意我的説法,JH不是我杯茶,不提缺點 ...

原來不提缺點就唔係打手, 咁呢個post咪打到JH一地都係?

如果可以send個email, 講幾句就可以肯定聽到理想既聲音
文字上理解到, 掃下頻就知取向
咁就真係太理想了

同埋呢, 就算同一個牌子出一隻新既model就衝其實都係博
無話同牌子出新野一定sound signature近似/升級
JH16同Roxanne, VE4同VE6就係好例子,
不過都有好多人洗完一大舊錢要維護下自己尊嚴就是了

最後, 師兄的大氣d我諗左好耐都唔明係d咩黎
不過都多謝指教
FINE!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

lokkk 發表於 2015-2-2 10:48
原來不提缺點就唔係打手, 咁呢個post咪打到JH一地都係?

如果可以send個email, 講幾句就可以肯 ...

怪不得越來越少人在論壇出文或回應,看看這位人兄就知,為免勞氣,就似一些朋友一樣,讓這些人講哂吧。

高級玩家

SCLEE 發表於 2015-2-2 11:52
怪不得越來越少人在論壇出文或回應,看看這位人兄就知,為免勞氣,就似一些朋友一樣,讓這些人講哂吧。 ...

大家咁話
FINE!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

SCLEE 發表於 2015-2-2 11:52
怪不得越來越少人在論壇出文或回應,看看這位人兄就知,為免勞氣,就似一些朋友一樣,讓這些人講哂吧。 ...

師兄,將心比心,缺點隻隻耳機都有,唔提先會覺得似打手喎。

再講,師兄係多個post都提10a, demo欠奉,但又話好到冇朋友,試問邊個先似打手?

評分

參與人數 1威望 +7 金錢 +6 收起 理由
lokkk + 7 + 6 用家心得

查看全部評分

說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

黃金玩家

Budget-fi 發表於 2015-2-2 12:27

再講,師兄係多個post都提10a, demo欠奉, ...

高級玩家

Budget-fi 發表於 2015-2-2 12:27

再講,師兄係多個post都提10a, demo欠奉, ...

師兄, 如果講缺點就會變打手了
由他們一直讚吧
FINE!

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

個位Ching , 其實比較喜歡討論, 多過只係分享, 我都令教過,

他有次更說, 少人Post 晌呢到同人討論質素卦勾.....真係聞願其詳......

版守則應該要加一句, 要有學位及博士要做過論文, 至可在此發言....

曬野請去曬野版曬吧......

見諒.
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kitkitkit_2046 發表於 2015-2-2 12:46
個位Ching , 其實比較喜歡討論, 多過只係分享, 我都令教過,  
他有次更說, 少人Post 晌呢到同人討 ...

其實師兄講緊乜,可唔可以有條理咁講一次?
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

Budget-fi 發表於 2015-2-2 12:50
其實師兄講緊乜,可唔可以有條理咁講一次?

唔詳說.....可看下面
http://post76.hk/forum.php?mod=v ... p;extra=&page=3

Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.