設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Ivan1994

[討論] Ha-Fx850搭Dx50

黑鑽玩家

斯路 發表於 2015-1-9 18:34
所以我都小心用詞,話係以收藏價值為出發點,話晒V20/40/80細細部加上接近係JVC(接近)最後出既便攜機,都 ...

其實師兄唔駛咁介意個別用詞, 攪到我有D唔好意思 其實 KENWOOD 既閃存機好似 F508, G708 呢 D 反而易揾 D, 人聲暖, 比較纖細, 聽女聲中高音都唔錯, 係推力弱少少, 夾 FX850 應該幾好.

星級玩家

新仔玩家

countryboyhk 發表於 2015-1-9 19:02
其實師兄唔駛咁介意個別用詞, 攪到我有D唔好意思  其實 KENWOOD 既閃存機好似 F508, G708 呢 D  ...

師兄千萬唔好誤會,都係傾下計;有時見其他論壇有專業炒家吹捧炒起二手貨所以而家留意左用詞,絕對唔係想師兄你難受。

本身其實一直等緊Kenwood係出完D9EC之後再出硬存,點知佢就一直出閃存機仔,最後玩左佢兩部部錄音機仔A7同E8之後都係放棄左。我估推力太細都未必會可以令FX850好聽。

今日得閑玩左陣,DX90駁Just Audio AHA-120,用+0db gain最大電流輸出,聽對FX750聽得好開心,樓主可以參考一下。

新仔玩家

斯路 發表於 2015-1-9 19:11
師兄千萬唔好誤會,都係傾下計;有時見其他論壇有專業炒家吹捧炒起二手貨所以而家留意左用詞,絕對唔係想 ...

師兄,Just Audio AHA-120依家咩水位?一手冇哂?
另外,新手一問,部DX50係咪大致上同DX90一樣?我意指操作同按鈕!
DX50底部右邊粒制應該推向邊邊?{:9_428:}

黃金玩家

Ivan1994 發表於 2015-1-9 19:00
FX850?

http://www.yodobashi.com/ec/cate ... &searchbtn=true

Sold out

銀級玩家

jasonfoknxu 發表於 2015-1-9 16:55
$2000 買線?換耳機好過~

樓主啱啱買師兄就叫人换?太毒鳥~

新仔玩家

ozrayyau 發表於 2015-1-9 19:44
http://www.yodobashi.com/ec/category/index.html?word=fx850&searchbtn=true

Sold out

但香港咁多貨-3-

黃金玩家

Ivan1994 發表於 2015-1-9 20:09
但香港咁多貨-3-

日本 $1800 唔到,港行幾多?

新仔玩家

ozrayyau 發表於 2015-1-9 20:27
日本 $1800 唔到,港行幾多?

咁又係,香港最平折實都要2580

星級玩家

我覺得樓主的情況換耳機/PLAYER好過,DX50 + 850呢個配搭我真係唔覺得好……
你有冇試聽過JVC最新的FX1200呢? 我依家用緊,個人覺得人聲方面比FX850要出一D好聽一D

銀級玩家

windwolf447 發表於 2015-1-9 22:02
我覺得樓主的情況換耳機/PLAYER好過,DX50 + 850呢個配搭我真係唔覺得好……
你有冇試聽過JVC最新的FX1200 ...

即係FX1200改善左中頻凹陷既問題?