設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: pac

[影音配件] PAC JUMPER 試玩

關閉 [複製鏈接]

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

pac 發表於 2014-11-21 16:09
多謝師兄提點, 小弟出這個post祗是想分享幾條jumper科研的成果.
絕無推廣甚麼產品的意途,再講 ...

我指hardsell係地盒,唔係jumper,不過如我所講hardsell唔係問題。
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

chhanthony 發表於 2014-11-21 16:13
我指hardsell係地盒,唔係jumper,不過如我所講hardsell唔係問題。

hard sell 與否?

公道自在人心吧!

問曾家訪小弟的師兄們便最清楚.

家訪期間一樣有介紹其他器材
KRELL純前有幾敏感?
LEXICON ZX7 POWER有幾大?對喇叭的控制能力系點?
KEF REFRENCE 205/2試聽等等
難道我又SELL緊野?

祗不過家訪過程中介紹了PAC地盒,而這個盒又是小弟製造吧了,
可能使人誤會HARD SELL吧。

我攪家訪是要大家分享心得,不是要SHOW OFF我家器材有幾勁,調較技術有幾高?
是要大家交流去增進玩影音知識‧

此乃"眾樂樂"精神

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
fungl + 10 + 10
wadee + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

我知呢度好多師兄搵食
但係成日都見到同一個POST去hardsell同一樣野
搞到呢到好似變左 "PAC76"
JVC DLA-X500R
OS SEP-100HM-MRW1 (BU201) 100吋電幕
OPPO 103D
Anthem 710
EMOTIVA XPA-5
PMC IB2SE
FOCUS AUDIO FPC ES
Monitor Audio RS8
Monitor Audio R270
VELODYNE DD15+

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

pac 發表於 2014-11-21 16:46

公道自在人心吧!

正如pac兄所講公道自在人心,
每人感覺不同,可能hard sell只有小弟覺,
全76嘅網友都認為Pac兄係眾樂樂呢。
小弟只係76中嘅無謂人,小弟點諗都無乜所謂了。
希望pac兄大人不記小人過。
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

作為PAC地盒頭號打手, 睇完幾個回覆都忍唔到講返幾句....唔鍾意可以反駁, 不過千期唔好人身攻擊, 一切動之以理~~!!

好地地一個試玩post, 何必為咗有其他人既不滿反應就要取消呢~~?? {:9_419:} 需知道每個人玩HIFI/AV嘢呢啲主觀嘢, 份人一定某程度主觀, forum可以任講更加係會有好多唔同聲音. 支持愛戴不滿反感針對無反應乜嘢都會發生, 出得post就預咗有人睇有人講, 有人好支持做打手好想買又得, 有人出言不遜擺明挑機都會有, 小弟覺得無問題喎, 各人自有各自既支持者, 唔會有樣嘢任何人都支持既~~!! {:9_423:}

講真, Nelson哥咁長時間去做地盒嚟商品化, hardsell係一個好正常既selling method, 只係好多人一聽見"hardsell"就會有負面感覺...雖知道"hardsell"係一個method, 同件商品本身係好唔好值唔值得唔得完全係2碼子事, 小弟日日返工都係幫客hardsell, 但件事/商品本身無得sell又點hardsell~~?? 所以小弟覺得, 蟹兄可能覺得唔鍾意Nelson哥hardsell而直接回post(當然個回覆係有少少對原作人唔尊重既), 而Nelson哥又覺得唔鍾意比人講hardsell而放棄jumper試玩活動, 都只係對"hardsell"呢個字充滿不自覺既反感....

不如簡單啲啦香港人:
鍾意 -> 支持 -> 試 -> 買
唔鍾意 -> 唔支持 -> 唔試 -> 唔買

商業嘢好簡單, Nelson哥擺明個陣話晒全部人知PAC地盒係商品化, 你情我願去試去買, 唔通我唔鍾意某隻牌子機, 我走去每間鋪到唱衰佢, 阻止啲人買咩....{:9_412:}

P.S. 講真, 純係有感而發, 唔好話有人比錢我回個post, 雖然我都想唔還錢比Nelson哥....

評分

參與人數 9威望 +110 金錢 +110 收起 理由
keke323 + 20 + 20 絕對認同
kungfutown5 + 10 + 10
joelcan + 10 + 10
bigair + 10 + 10 絕對認同
leo25 + 10 + 10 絕對認同
pac + 10 + 10 絕對認同
itoy2008 + 10 + 10 絕對認同
chhanthony + 20 + 20

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

ykluk 發表於 2014-11-21 17:01
作為PAC地盒頭號打手, 睇完幾個回覆都忍唔到講返幾句....唔鍾意可以反駁, 不過千期唔好人身攻擊, 一切動之 ...

所以我咪話hardsell無問題囉,商業社會係咁架啦,做善事咩。

評分

參與人數 5威望 +60 金錢 +60 收起 理由
edison133 + 10 + 10 絕對認同
leo25 + 10 + 10 絕對認同
pac + 10 + 10
ykluk + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

pac 發表於 2014-11-21 16:46

公道自在人心吧!

有咩野except你老死同家人,係唔同你講金,問世間,有幾多個不用錢去看事情.
水中一個亂嗡,地上一個亂諗,...唉,p76又要少d開心測試分享鳥...
話明係Jumper呀, 地上朋友又拉埋PAC地盒來講. 其實咩接點大家都可借來試下,難得有得測試下耳仔既能力,再唔係大家都可用crocodile夾插埋喇叭當喇叭jumper,物理上主題上都講清楚係試玩jumper,中唔中毒都係后話,典解有d人咁抗拒.

PAC Ching,其實冇所謂啦,大家知你好意 ,此post都出左,有心人想試玩都會找你,識d大個d既朋友吧.大家都幾十歲,你估新仔係咪未夠18歲會花錢玩2ch/av...比我young d 都玩earphone啦 .根本如果可能或者也許有機會中毒既 ,hard唔hard sell都唔會理太多,燒友試左先算 岩傾贈知心人都有,最慘係d聽唔到野又睇唔到野,又阻人玩同分享既人...
唉...懷才不遇者,大有人在. 紅酒列酒cert都要比錢買酒,比錢試,比錢學,同品嚐.數據可tell the truth,但未必係你要既野.唔試過,你會娶你地個老婆嗎?

P.S. 講真, 純係有感而發, 唔好話有人比錢我回個post, 雖然我都想唔比 PAC Ching 可買Diamond(抄ykluk Ching )

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
pac + 10 + 10
joelcan + 10 + 10

查看全部評分

MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

chhanthony 發表於 2014-11-21 17:00
正如pac兄所講公道自在人心,
每人感覺不同,可能hard sell只有小弟覺,
全76嘅網友都認為Pac兄係眾樂樂 ...

Anthony大哥, 小弟唔覺你好似有咩錯咁喎...講真~~!! {:9_421:}

Nelson哥係有"眾樂樂"之心, 但的確有hardsell之理, PAC地盒係一件商品有selling point而想多人知咪sell, 但同時佢又鍾意同人share佢玩其他嘢既心得~~!! 各網友去佢屋企佢又唔係拎住生果刀叫你買件地盒食生果, 姜太公釣魚, 小弟相信每個有PAC地盒既CHING, 都係真心覺得值得比錢既~~ {:9_422:}

我覺得真係唔需要覺得太介懷, 你講嘢直啫, 但又唔係針對人, 無問題~~!! {:9_423:}

評分

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

丁蟹 發表於 2014-11-21 16:51
我知呢度好多師兄搵食
但係成日都見到同一個POST去hardsell同一樣野
搞到呢到好似變左 "PAC76"

蟹哥, 其實你諗得簡單啲, Onkyo人會唔會喺forum講Yamaha機唔好呢~~?? {:9_419:}

Nelson哥佢有回同出好多post, 有啲擺明係講地盒, 有啲佢講鴨毛佢自己都無提過地盒, 佢唔係暗黑做sell, 係基本上成個post76甚至富貴台都知佢係賣PAC地盒, 咁又有咩問題呢~~?? 如果佢係做暗黑打手就話做佢啫, 擺明sell又真係唔知有咩做錯, 唔鍾意咪唔好回唔好買唔支持, 唔好攻擊人啦, POST76以和為貴呀~~!!

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

itoy2008 發表於 2014-11-21 17:09
有咩野except你老死同家人,係唔同你講金,問世間,有幾多個不用錢去看事情.  
水中一個亂嗡,地上 ...

大佬你抄我句嘢就要比版權錢啦~~!!

評分

pac + 10 + 10 超正!
itoy2008 + 10 + 10 改左小小啦

查看全部評分