設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sharkpigyu

[合併式擴音機] 為左追求Accuphase音質 不惜一切 E460 + DP550

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

jeffmao 發表於 2014-10-31 05:16
仲有個STUPID問題, 如果想聽DOWNLOAD音樂要點駁去金仔INT AMP先得? 睇左MANUAL都唔係太明
...

我都未深究過 因為我只聽cd 等我都反去研究下先!!!
(Post76 Android 手機版送出)
LG 65 E6P
Marantz 8802a
Lexicon RX-7
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
Focal Diablo & CC1008be
KEF T301 E301
MA RX-FX
Velodyne DD12+

星級玩家

sharkpigyu 發表於 2014-10-31 10:20
但我已經毒發中 中了Focal 1008be毒 好辛苦呀 加上而家1008be算低買 當然同D ...

1008BE係阿二聽過, 真真好Q正! 不過當時老細話左唔准再入書架, 我有問過REBICON座地當時好似係6皮幾, OK, 不過太高身, 而家中可以擺SPK既位會有好可能遮鬼住TV 兩邊小小畫面又無得諗, 除非再執過位不過最近好很忙..

ANYWAY, 小弟知你想上尼級, 如果你家中無什麼技術大問題或位置唔就手 (我記得睇過相應該無)
真心建議你忍忍忍一炮到光明頂! 我指係DIABLO書架, 忘記1008BE算啦, 入DIABLO後可以乖乖安心買碟ENJOY MUSIC, RIGHT?
Cambridge 751R 752BD Lexicon ZX7 Vlodyne spl1000
Accuphase E460 DP550 ProAc 20R Center C KEF Q800d
LG 65LA9700 MTV8000

星級玩家

sharkpigyu 發表於 2014-10-31 10:23
我都未深究過 因為我只聽cd 等我都反去研究下先!!!
(Post76 Android 手機版送出) ...

THANKS先, 因為有機會可以買到高質音樂想試下[唔係HDTRACKS], 費事次次都買CD...最近買到傻甘已被老虎炳炳
佢話D20R仲係樣衰衰,不如花多D第日換對貴既又唔係太高身座地, 音質仲正D甘...及不再設價錢上限甘...頂...
所以好彩有對20R係度叫唔錯音質塞住把口先, 女人就係甘...成日唔認數.
你太太好好你話點就點跟晒你, 我老虎對AV要求唔高點知跟左我上2CH佢條癮先起仲狼死過我..仲識得話唔駛甘快上埋2CH 後級, 要SPK先行..真係吹脹...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jackt + 10 + 10 恭喜

查看全部評分

Cambridge 751R 752BD Lexicon ZX7 Vlodyne spl1000
Accuphase E460 DP550 ProAc 20R Center C KEF Q800d

黑鑽玩家

jeffmao 發表於 2014-10-31 10:38
1008BE係阿二聽過, 真真好Q正! 不過當時老細話左唔准再入書架, 我有問過REBICON座地當時好似係6皮幾, OK, ...

我都好想好想一步到位呀 Diablo不倫音色外型都係我杯茶 前日去旺角睇 仲要有現貨 我差啲買左Diablo 真係差啲 不過我話落去食支煙唸清楚點pay錢先 經過2支煙的洗禮和冷靜 我最終決定再考慮清楚先 如果唔係呢2支煙 “暗黑破壞神”今日已經殺到我家
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

黑鑽玩家

jeffmao 發表於 2014-10-31 10:39
THANKS先, 因為有機會可以買到高質音樂想試下[唔係HDTRACKS], 費事次次都買CD...最近買到傻甘已被老虎炳 ...

你而家都好呀 老虎已經讓步比你升級 其實我知道如果我老婆知道Diablo身價之後 一定會反對 所以如果我有幸升級 一定要先斬後奏 仲要老細開多張假receipt返去交差!!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

星級玩家

sharkpigyu 發表於 2014-10-31 12:15
我都好想好想一步到位呀 Diablo不倫音色外型都係我杯茶 前日去旺角睇 仲要有現貨 我差啲買左Dia ...

ching,你真係鍾情Diablo既話就買佢好了,千其唔好退而求次呀,唔係到時番手仲煩又唔見錢。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jeffmao + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

sharkpigyu 發表於 2014-10-31 12:15
我都好想好想一步到位呀 Diablo不倫音色外型都係我杯茶 前日去旺角睇 仲要有現貨 我差啲買左Dia ...

暗黑破壞神III就唔好玩了玩到悶, GIVE UP...之不過FOCAL既DIABLO我都想AH...仲想要埋SCALA UTOPIA MKII, 之不過太大隻而且好鬼費, 唉

星級玩家

sharkpigyu 發表於 2014-10-31 12:19
你而家都好呀 老虎已經讓步比你升級 其實我知道如果我老婆知道Diablo身價之後 一定會反對 所以 ...

有計! 話說精神CHING入左隻AV後級, 回家報價1/3價過到骨啊, 你有得諗諗...
之不過小心有人會同亞嫂話要爆料除非請食飯

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

robertnike 發表於 2014-10-31 14:37
ching,你真係鍾情Diablo既話就買佢好了,千其唔好退而求次呀,唔係到時番手仲煩又唔見錢。  ...

咁ge說話都講得出....想毒死人咩!
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

星級玩家

sharkpigyu 發表於 2014-10-31 12:19
你而家都好呀 老虎已經讓步比你升級 其實我知道如果我老婆知道Diablo身價之後 一定會反對 所以 ...

C hing  Diablo 邊 樹有得聽?等我去見識下