設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: windwolf447

[入耳式] 相見恨晚~入手Sennheiser ie800+其他耳機短評(新增全模耳塞聽感)

星級玩家

呢兩日又身痕,有想揾新耳機既既衝動,又走去試聽,唔貴既都唔揾黎聽,akr03呀k3003呀DITA the truth呀……
結果都係覺得ie800最好(啱)聽……
感覺可以退下燒了~_~
唔知sen記幾時會出新ie呢XD

銀級玩家

要治本必需重口味

windwolf447 發表於 2014-8-18 00:13
呢兩日又身痕,有想揾新耳機既既衝動,又走去試聽,唔貴既都唔揾黎聽,akr03呀k3003呀DITA the truth呀…… ...

ie800太正
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

進階玩家

(再試聽334時已覺得沒有以前那般喜愛) ---- 點解你會有這種感覺呢?因為我現在用緊TG334想了解一下!

星級玩家

investor5409 發表於 2014-8-18 13:18
(再試聽334時已覺得沒有以前那般喜愛) ---- 點解你會有這種感覺呢?因為我現在用緊TG334想了解一下! ...

其實同我聽的歌有關,以前只聽人聲,但依家會聽既歌一半都係純樂器,IE800的樂器表現要比334好不少呢,尤其是弦樂的震動和殘響,還有鼓的敲擊感。
但人聲我還是覺得334好聽一些,
有機會的話應該會收一隻2手的334回來

進階玩家

windwolf447 發表於 2014-8-18 14:09
其實同我聽的歌有關,以前只聽人聲,但依家會聽既歌一半都係純樂器,IE800的樂器表現要比334好不少呢,尤 ...

但依家會聽既歌一半都係純樂器 --- 咁有無試個fitear parterre同1E800比較過呢?

高級玩家

investor5409 發表於 2014-8-18 16:31
但依家會聽既歌一半都係純樂器 --- 咁有無試個fitear parterre同1E800比較過呢?

其實真系睇你听D乜,个人認為ie800的人声是非常有感情,但雜食来说K3冇得輸
(个人听感,不喜勿插)
(Post76 Android 手機版送出)

高級玩家

恭喜楼主试左咁多耳机仍然覚得ie800系最好,我就试完K3後便立刻出血了
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

investor5409 發表於 2014-8-18 16:31

有,但還是更喜歡800

星級玩家

hongbee 發表於 2014-8-18 17:39
恭喜楼主试左咁多耳机仍然覚得ie800系最好,我就试完K3後便立刻出血了
(Post76 Android 手機版送 ...

K3K3水晶般的聲音的確令人著迷呢,我也頗喜歡,但我覺得她在中低頻的氣氛圍上有點不足,所以荷包保住了LOL
反而是DITA THE TRUTH令我有點念念不忘,結果今天用超便宜的價格收了一隻回來玩XD

高級玩家

c.m. 發表於 2014-8-16 22:42
同C兄一様都是IE800 + MA8這個組合,比之前用AK120强很多。
全模後 “耳機經常跌” 的問題必定解决,而且 ...

聽完你咁講,馬上去整番隻全模俾隻IE800先。