設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Gautau

[喇叭組合] 我的 Monitor Audio RS8

專業玩家

Gautau 兄,千其唔好放係心,大家睇法有出入是正常,最緊玩得要開心,係呢依對8仔邊道有得試聽?座地是我的最愛...

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

師兄英明,好彩冇買 6号仔,真係冇咁好玩。仲冇咁好力水添!
Gautau 發表於 2009-9-4 03:32

力水真係差好遠!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

嘩...師兄個廳咁ga size要玩好座地真係好有難度喎...我個廳又係同你一樣差唔多大細...最終都係玩返書架算...驚搞佢唔掂...好彩對書架都俾到我要ga野我

(不過just溫馨提示:座地真係要離後場有返一段距離先 ...
howin 發表於 2009-9-4 11:19

老細比機會有難度都玩左先喇! 不過都搞掂左~
而家都唔會點 boom 但係又好有力水
係得一兩隻 CD 幾條 track 會有小小事, 唔再搞佢住囉

星級玩家

Gautau 兄,千其唔好放係心,大家睇法有出入是正常,最緊玩得要開心,係呢依對8仔邊道有得試聽?座地是我的最愛...
Frank 發表於 2009-9-4 12:47

中環 / CWB 原陰同朗x方地庫都有
不過師兄想聼就快手... RS series 唔再出會變左另一個 series
不過可能仲好聲~

進階玩家

中環 / CWB 原陰同朗x方地庫都有
不過師兄想聼就快手... RS series 唔再出會變左另一個 series
不過可能仲好聲~
syau 發表於 2009-9-4 13:56

MA 一贯嘅作风係 新款必比 舊款好,價錢通常係差唔多。
不過若售价低啲嘅話(如八千或楼下),则 RS8就更搶手、抵買。
喺英國,停產后的价钱约 7折左右(全新未開箱) . . . 但有例外﹕RS8似乎冇价減 - 因根本都唔夠賣,早排仲靜雞雞加咗50鎊添。

進階玩家

ask MK shop, seem 11K for RS8 is possible, but still not so big discount, may be wait to see new model RX8 la!

進階玩家

ask MK shop, seem 11K for RS8 is possible, but still not so big discount, may be wait to see new model RX8 la!
supertenchung 發表於 2009-9-5 12:18

仲要萬一?萬一買咗唔夠幾個禮拜就有新貨,咁咪仲揼?
等新貨好過,if I were you.

進階玩家

如果 喜歡 或 頂得順 Pink Floyd 嘅 The Wall ,咁 3# 呢張碟(The Chemical Brothers – Push the button)便更加值得擁有。即使係 CD,都好得人驚嫁 - - 個人大力推薦(以前 發X音响都介紹過)。
LP 為厚膠製作,每段歌曲都比 CD 长,兩張 LP 成一套,效果更佳!

不論係 CD 或 LP,都係 "鍊" 機必備嘅唱片。

進階玩家

呢排比較忙,冇乜點上嚟,淨係揹個氧氣筒同蛙鞋嚟潛水。

進階玩家

師兄有個好正既環境,又有對咁正既RS8…真係好正…
matta722 發表於 2009-11-13 08:51

多謝 師兄加分。
RS8 可算價廉物美,同價嘅喇叭確難以比较 . . . 尤其是佢可以開得好大聲都冇失真,耳仔痛對喇叭仍然面不改容。