設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ghhf

[隨身耳擴] 我的組合: 終極品聽 經典試聽大計!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ccs56084342 發表於 2016-8-26 10:03
師兄放心,小弟毒癮淺,一隻K812,-套prime,-對KT88後級,-對jm lab已满足,百毒不浸,睇左你D報 ...

出得來玩,C兄說話唔好咁肯定住,小弟知道C兄既濳服發毒週期係比較長,要先儲一排毒,到咁上下先一次過爆發出來,而且小弟只係吹住水先,都仲未出戲肉,要語出驚人,鬼哭神嚎

黃金玩家

ghhf 發表於 2016-8-26 10:16
出得來玩,C兄說話唔好咁肯定住,小弟知道C兄既濳服發毒週期係比較長,要先儲一排毒,到咁上下先一次過爆 ...

現改玩軟件player,硬件已退左燒!
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ccs56084342 發表於 2016-8-26 10:29
現改玩軟件player,硬件已退左燒!

C兄咁講,小弟就更加想挑機C兄既定力極限 ..... 去圖,引自 http://6moons.com/audioreviews/wooaudio/5.html

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

再來,新鲜報導WA5 V2,都話咗小弟行緊同一條路

http://headphone.guru/woo-audio-wa5-le-the-new-lite-edition/

" ..... Many  feel the 300B is  the ultimate audio tube due to its open and seductive sound. I discovered that 300B magic for myself two years ago when I decided to purchase a WA5 headphone and speaker amplifier for my own system ......  The WA5  drove all the headphones beautifully, and it immediately became my reference tube headphone amplifier.  Nothing I had heard previously rivaled its sweetness and effortless liquidity. I had previously owned the WA2, WA6-SE, and WA22, three amplifiers which sit below the WA5 in the Woo lineup.  The WA5 was a huge upgrade and on a completely different level and  is a world class amplifier! ...... "

黃金玩家

ghhf 發表於 2016-8-26 11:00
C兄咁講,小弟就更加想挑機C兄既定力極限  ..... 去圖,引自 http://6moons.com/audioreviews/w ...

若轉口味可能會試聽下圖中部機,用料幾靚!但我用緊部都唔差,交連電容第-級放大用德國Mcap金銀箔油浸,分析力強勁,二級放大加埋jensen油浸校厚中頻,再配合金獅KT88力水,其實已夠曬毒力。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ghhf + 10 + 10 C兄毒性都唔弱

查看全部評分

G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

黃金玩家

ghhf 發表於 2016-8-26 11:30
再來,新鲜報導WA5 V2,都話咗小弟行緊同一條路

http://headphone.guru/woo-audio-wa5-le-the-n ...

但我部12au7+12ax7膽前就唔夠prime毒,比我打入冷宮啦!

進階玩家

ghhf 發表於 2016-8-25 21:58
呢個星期小弟都一路圍繞住WA5同WE 300B吹水,雖然又係無咩人出聲,估唔到都有咁多人關心睇帖! 小弟出多一節 ...

師兄,我睇見咁多WA系列的膽擴,已經出唔到聲,唯有低頭追看

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ccs56084342 發表於 2016-8-26 12:10
但我部12au7+12ax7膽前就唔夠prime毒,比我打入冷宮啦!

其實小弟一直有一個想法,究竟各位C兄,各自tune正咗既系統效果係點既呢? 同小弟自已既耳感"感動"效果有咩異同,可以了解大家取向既不同

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

racingdinosaur 發表於 2016-8-26 12:29
師兄,我睇見咁多WA系列的膽擴,已經出唔到聲,唯有低頭追看

小弟幫C兄揾個借口,幫C兄解脱,追看既目的即係想 ....... 入番台玩下啦

黃金玩家

ghhf 發表於 2016-8-26 13:42
其實小弟一直有一個想法,究竟各位C兄,各自tune正咗既系統效果係點既呢? 同小弟自已既耳感"感動"效果有 ...

我覺得我最鐘意配撘系,meridian>KT88膽AMP>jm lab /k812