設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: PCMM1

[DAP播放器] [開箱] 性價比高得嚇人的DAP - Hidizs AP100

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

SONIC_PIG 發表於 2014-6-11 14:11
AP100 LO真心值這價,甚至超過.......,人聲好實在,又夠味.....,一上AP100 LO..,已即放下使用多年之人聲向I ...

豬兄
AP100個Lineout你再煲煲啦
煲後效果更佳

AP100個LO聲音算幾易夾AMP
不只只有你覺得這樣
小弟用AP100 LO> DIY AMP > MG6Pro / FI-BA-SS
聲音質素都令小弟滿意

好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

科林玩家

請問有無師兄試過ap100 3.5mm to 同軸數碼線出Chord Hugo? 效果如何?

科林玩家

PCMM1 發表於 2014-6-11 15:14
豬兄
AP100個Lineout你再煲煲啦
煲後效果更佳

嘩,咁洗唔洗五,六百起錶??
眼看為真,唔係就好金....,耳聽為實,唔係就笨實...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

hksniperking 發表於 2014-6-11 18:07
請問有無師兄試過ap100 3.5mm to 同軸數碼線出Chord Hugo? 效果如何?

如用AP100入HUGO也會帶有AP100特色,
人聲甜分析力也很好, 就好像LO特色數碼化,
不過我是用DIY數碼線計, C兄也可去店試試~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

SONIC_PIG 發表於 2014-6-11 23:28

你話呢~

銀級玩家

SONIC_PIG 發表於 2014-6-11 23:28

其實小弟晚上回到家
就會接Port Amp再插一對不太常用的耳機Run in
一方面可以Run AP100 Lineout
另一方面又可以順勢一齊Run Amp和耳機
一Run到第二朝
就會停機拿機上班
個半月都已經有500小時了

豬兄你都可以試試

只是晚上Run in (睡覺時)
其實都不會阻到自己聽歌
將耳塞用收納盒成耳機套裝著耳機
放它放在櫃桶中
用大一點的音量Run in (耳機不刷聲)
毫不費氣力便Run in 完成
好聲音
沒有最好,只有更好。
PCMM1 Jun09

銀級玩家

lwt 發表於 2014-6-12 01:51
如用AP100入HUGO也會帶有AP100特色,
人聲甜分析力也很好, 就好像LO特色數碼化,
不過我是用DIY數碼線計, C ...

看來AP100的數碼輸出
和Lineout一樣都有質素

可惜小弟未有機會試
好聲音
沒有最好,只有更好。
PCMM1 Jun09

科林玩家

PCMM1 發表於 2014-6-12 09:23
其實小弟晚上回到家
就會接Port Amp再插一對不太常用的耳機Run in
一方面可以Run AP100 Lineout

問題係,部ap100好似得果七,八小時電量,點煲.........
眼看為真,唔係就好金....,耳聽為實,唔係就笨實...

銀級玩家

SONIC_PIG 發表於 2014-6-12 09:40
問題係,部ap100好似得果七,八小時電量,點煲.........

小弟做法會比較暴力
會充住電煲機
否則第二朝起牀會沒有電上班聽歌
但你不這樣做
又不能將AP100的經脈打通
好聲音
沒有最好,只有更好。
PCMM1 Jun09

星級玩家

PCMM1 發表於 2014-6-12 09:58
小弟做法會比較暴力
會充住電煲機
否則第二朝起牀會沒有電上班聽歌

充住電煲 x2
(Post76 Android 手機版送出)