設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Budget-fi

[隨身耳擴] [以機會友] 短聚小試 Amaze Audio 6.8

新仔玩家

Budget-fi 發表於 2014-4-8 02:10
我認為不適合推DT880, 原因有二:

1) DT880 需要一D大電流輸出的AMP去谷開音埸, 否則聲音會偏悶偏侷

多謝巴打指教
唉,手上幾隻耳筒都唔同廠,唔同格,睇怕要買多幾款player同amp去玩至得…

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

waveboy 發表於 2014-4-8 02:15
多謝巴打指教
唉,手上幾隻耳筒都唔同廠,唔同格,睇怕要買多幾款player同amp去玩至得… ...

其實我都係推論出結果, 師兄其實可以試一試先作決定既, 正如之前既師兄所講, 可能唔同opamp唔同聲呢
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

新仔玩家

Budget-fi 發表於 2014-4-8 02:16
其實我都係推論出結果, 師兄其實可以試一試先作決定既, 正如之前既師兄所講, 可能唔同opamp唔同聲呢 ...

都要等個B好番先放心玩呢啲嘢…
佢瞓咗,我可以瞓喇,早抖巴打

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

waveboy 發表於 2014-4-8 02:22
都要等個B好番先放心玩呢啲嘢…
佢瞓咗,我可以瞓喇,早抖巴打

"哀傷浮遊 別冊"

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

非常感激師兄咁熱心而且中肯既分享文
因為約得太急 (前後都係半小時...), 所以我無準備其他opamp, 呢點非常抱歉
最近輪流試緊唔同既opamp組合, 剛好今日輪到4627, 如果師兄有時間可以再約出黎, 我可以一次過帶曬我手上既opamp以作測試

至於你問題1提到既問題, 小弟自己真係未試過扭到超過12點, 因為手上既器材最盡都係扭到10點已經夠聲, 而我亦證明的確有爆聲情況出現, 原因有待確實
師兄呢個方法我以後都會參考, 今日一見果然學到野呢!
同師兄分別後我問過友人既6.8發覺無此問題, 關於呢點我答應大家會繼續跟進
等我有時間會拎番去店鋪檢查, 無論結果如何我都會如實告知各位

其實小弟本來只係想分享一下最近既冷門玩具, 經歷過今次事件可能休息一段時間再作打算...
呢段時間繼續同大家水照吹, 毒照放, 我亦歡迎大家約出黎一齊互毒, 始終網上既交流一定無面對面黎得咁簡單直接呢

最後, 小弟認為一個言論咁自由既論壇真係黎得唔易, 希望大家都可以繼續熱心咁交流

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
黑翼菜鳥 + 10 + 10 絕對認同
jimmy + 20 + 20 絕對認同
calcal + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-4-8 02:24
因為約得太急 (前後都係半小時...), 所以我無準備其他opamp, 呢點非常 ...

唔好咁啦muffy兄, 我期待你復出架

"哀傷浮遊 別冊"

黃金玩家

muffy 發表於 2014-4-8 02:24
因為約得太急 (前後都係半小時...), 所以我無準備其他opamp, 呢點非常 ...

絕對支持善意及言論自由的論壇

新仔玩家

支持一下,
我最近都想入一部amp,
睇中了aha120 但奈何沒貨..

見習玩家

我想問下。推hd600/K701有咩台机好選擇? Schiit LYR 好吾好?
預算5K內 。现在用cd擴推

黃金玩家

iamsocheap 發表於 2014-4-8 01:36
支持聽感分享,在店舖中除了可能的配搭問題,環境也十分嘈雜,所以我也只能主要試聽入耳式耳機。
還是跟網 ...

支持,師兄下次约迷小弟,可以嗎?
或其他師兄可以约迷小弟見識下,可以嗎?
小弟也玩一些opamp..
及一些diy 產品