設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 斯路

[DAP播放器] HiFiMAN HM-802 分享文

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

依家坑我入硬

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
斯路 + 10 + 10 比多10金1錢你,唔係唔買呀嘛?

查看全部評分

星級玩家

新仔玩家

jasone_ti 發表於 2014-1-3 23:14
依家坑我入硬

哎呀,都唔知係因為新屎坑定點,呢幾日都只係聽802呢

岩岩去左睇淘寶,而家買標配會送舊標準卡呢

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2014-1-3 23:24
哎呀,都唔知係因為新屎坑定點,呢幾日都只係聽802呢     ...

有個好大既問題要解決

我好_憎hifiman(米飯) *(無限)

好大阻力添

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
thisismyname + 10 + 10 勁唔鍾意米飯+1

查看全部評分

總受

星級玩家

新仔玩家

咁等我潑潑冷水。岩岩試左用minibox卡夾beyerdynamic t51p,雖然有高有低亦尚算完整,但整體presentation埋身,聽得唔舒服。而雖然推得t51p唔錯,但尚未完全發揮到t51p聲音上既密度,以及空間感同立體感。

暫時推IE800/RE400真係非常唔錯,但t51p/flat4-kuro等等就稍稍無咁好啦。

銀級玩家

901用家們小弟剛試了兩首dff file
好似正常呀

星級玩家

新仔玩家

CosmicHolyGhost 發表於 2014-1-5 17:19
901用家們小弟剛試了兩首dff file
好似正常呀

會唔會疾機呀? 同埋有無對本DSD版本以及正常CD版本分別大唔大?

我有幾首2496同1644既歌,雖然都有分別,但係外面既話都未必分得出呢

銀級玩家

斯路 發表於 2014-1-5 17:55
會唔會疾機呀? 同埋有無對本DSD版本以及正常CD版本分別大唔大?

我有幾首2496同1644既歌,雖然都有分別, ...

Sorry... very excited (so not use phone to handwriting chinese la).... My desktop DAC cannot support DSD so if HM-901 works and that the docking station will release soon, I can use this as an alternative DAC ... maybe buy HM802 for portable...
So far I have only been testing if it is functional as it takes time to use audiogate to convert DSF to DFF... Apparently, 901 can only support the latter which does not support tagging.... I will not AB test between 24/96 flac and DFF which are converted from the SACD.iso. The album is a Jazz album that I am familiar with and the tracks are quite long.  I think this will also test if the 901 UI is responsive enough... If not, we need to press STOP first before navigating the menu...

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

DAC: Dual Wolfson WM8740

Amp Section: OPA627 based

AGAIN and AGAIN, never die!!!!
晶片一樣, 不停買唔同既調音
大家繼續加油加油再加油
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

銀級玩家

guppyguppyguppy 發表於 2014-1-5 18:55
DAC: Dual Wolfson WM8740

Amp Section: OPA627 based

這個config很差嗎?

銀級玩家

802好似少d人上平衡咭