設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] 電玩地獄灌水團

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

大佬John 發表於 2013-11-20 02:22
youtube見PS4可以用手制黎做cursor 打字, 即係好似用move 射野咁, 出返D point and click game就正 ...

我記得playroom好似都有哩種玩法@@

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2013-11-20 02:13
都岩嘅。記得以前大陸某某巴士經常發誤導文章,特別係唔同版區的新聞組好似唔同陣營咁,扇風點火常有發生 ...

而加好多人有幾部遊戲機或幾百隻game都叫自己做 Gamer,但實質只係單一品牌 fans,睇數據,見到對方衰野就入位。

好似 PS4 HDMI 事件之後仲有紅線事件,實在冇咩人會提,XBO未出未知有咩問題,但我相信一有咩衰野必然爆"紅"。
如P3壞機比率其實都非個別,但X360三紅事件被人講一世。

全方位分析嘅人已經好少,就如 IGN 都係咁,中港台嘅所謂 Gamer 都係互抽水嘅多。

我自己雖傾向X360,但我寫文章反是PS3獨佔GAME較多,因為講嘅係遊戲本身而非品牌傾向,而近年PS3獨佔GAME比較有質素係事實。所以我成日話D人,到底你係打遊定係某品牌嘅代言人。

我自己就冇咩game期待,不過D朋友想玩 Titanfall ,所以都智係XBO先,而我地最快要到3月先有機,所以什麼首批壞機事故應該可以逃過。因此我才不在意。

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

IGN我只睇新聞, 一分鐘以內果D, Game評睇Rev3, 鬧交就去gamespot

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

marcolau 發表於 2013-11-20 21:13
而加好多人有幾部遊戲機或幾百隻game都叫自己做 Gamer,但實質只係單一品牌 fans,睇數據,見到對方衰野 ...

因為我都係PS2後期先開始關注家用遊戲機的,之前SONY﹑SEGA﹑老任﹑MS的恩恩怨怨個人未經歷過。所以慶幸自己冇咩鍾情品牌。一切以game行先。近年嘅習慣係儲PC版。即使有新OS,PC的兼容性一定比主機高。對我黎講隻game緊要過部機。

太太Four到時出埋X360/PC版~如果評價OK我到時入X360版/PC版玩下。再唔係哩家開始儲game,到時出行版黎個大爆發(咩野都唔洗做)。我唸下年出得成HALO5的機會好大。

PS3獨佔game質素係高的,唔少可以用"作品"去稱呼而唔係"商品"。不過SCE旗下猛將如雲,感覺就係出唔到好似馬里奧,士官長咁嘅標誌性人物。

黃金玩家

大佬John 發表於 2013-11-20 21:23
IGN我只睇新聞, 一分鐘以內果D, Game評睇Rev3, 鬧交就去gamespot

吹水黎76

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

呢個月頭辦緊Visa去澳洲 打工旅遊 1年, 好景既話去足2年, 食谷種既話三個月就返來 XD 以前有過肺勞, 要再驗過OK先會批visa, 今日去留痰, 種箘要種12星期, 要到2月12先有結果, 希望三月起行。三穴中出Dark Souls 2... 我諗住冇得玩, 但會買左公仔版先。
原本諗住好灑咁, 一個星期批visa即走, 點知自己有前科要咁煩....
帶部PS Vita去打晒咁多集Persona

黃金玩家

大佬John 發表於 2013-11-21 01:40
呢個月頭辦緊Visa去澳洲 打工旅遊 1年, 好景既話去足2年, 食谷種既話三個月就返來 XD 以前有過肺勞, 要再驗 ...

咁正~咁我預祝你到時帶多D手信返黎

黃金玩家

WTF~係咪PS架?

三潮玩家

@肥狗仔@ 發表於 2013-11-21 16:19
咁正~咁我預祝你到時帶多D手信返黎
@肥狗仔@ 發表於 2013-11-21 16:27
WTF~係咪PS架?

買好多支made in china 既回力標
前排睇唔記得邊度, 呢某雜誌果D"game of the year" 頭銜, 俾幾千蚊港紙 就可以"買"黎印係自己game盒度

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2013-11-21 01:03
因為我都係PS2後期先開始關注家用遊戲機的,之前SONY﹑SEGA﹑老任﹑MS的恩恩怨怨個人未經歷過。所以慶幸 ...

D人邊有咩恩怨丫,有個學名叫「身份焦慮」,就係指D人明明唔係傷害佢但又會周身唔聚財要反撲。
例如,你用緊3210,人地用 iPhone 話正,你就會反撲話 iPhone 有幾巴閉啫,都唔可以換電....到你轉用 iPhone 又會話人 android 乜乜物物,或者寧用 android 不用 iPhone。但講到底人地都唔係話你,只係一件貨品啫。
又例如,人地話陳仔條女幾正喎,你就會話,唔係丫,老張果件索d......
物質主義下就會產生哩種焦慮,問題只係多與少。

係,sony真係冇一個標誌性人物,馬騮仔哀左,sony貓又唔知做乜.....