設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ivan_shan

[私人收藏] Pet Shop Boys rarity

鑽石玩家

妮隻 3"釘 CD SINGLE 都算夠RARE啦掛? 只在AUSTRIA (奧地利) 發布, 只有兩隻特別的混音 REMIXES. EBAY賣天價, 要吃樹皮架...

Pet Shop Boys - It's Alright (DJ International Mixes) - 3" inch CD Maxi Single - 1989
Tracks:
1. It's Alright (The Tyree Mix) - 8:53 Min.
2. It's Alright (The Sterling Void Mix) - 5:32 Min.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alibabar + 10 + 10 超正!

查看全部評分

銀級玩家

psb 發表於 2014-7-3 18:08
最近收到此日本特別版2CD,日本特別黑色橡膠CD盒(就像英國2CD頭版本),全新 低價買, 重有一隻罕見 JAPAN B ...

我本身有歐洲頭版,但日本版這張可能銷量很慘淡,我上年在東京二手店買左,200日元全新。唔買對唔住自己,而且仲有bonus track

鑽石玩家

許諾 發表於 2014-7-6 14:18
我本身有歐洲頭版,但日本版這張可能銷量很慘淡,我上年在東京二手店買左,200日元全新。唔買對唔住自己 ...

是啊! 同您一樣, 我有英國2CD版頭, 但見這日本2CD低價, 順便入隻來收藏... 好喜歡D歌同OBI STRIP包裝盒設計, 又有兩首 Bonus Tracks, 正

銀級玩家

psb 發表於 2014-7-3 22:43
美國特別限量版 RELEASE 2CD 大碟, 美麗的雙CD有6種不同類型的花和顏色封面設計, 音樂輕柔帶點點吉他, 甜美 ...

c hing !隻very 双碟及release 是最近買的嗎?現在有網站還有得賣嗎?

鑽石玩家

travelbooy 發表於 2014-7-6 17:18
c hing !隻very 双碟及release 是最近買的嗎?現在有網站還有得賣嗎?

Travelboy 師兄,

早在2001年當PSB數碼修復他們以下的首6隻大碟成為6套 Limited Edition "Original album + Further Listening 2CD", 我已經一次過將所有6套全部買曬, 原因是 Bonus Further Listening CD 有很多珍貴混音 Remixes, B-sides and unreleased bonus tracks:
PLEASE
ACTUALLY
INSTROSPECTIVE
BEHAVIOUR
VERY
BILINGUAL
另一方面, 隻 Release US Limited Edition 2CD 我是在2002年在 Amazon.com 買,  轉眼12年魯, 時間好快過...
ONLINE 新唱片店如 Amazon etc. 已經無得賣魯...但是所有國家eBay, Yahoo, 淘寶 etc.可以試試

銀級玩家

psb 發表於 2014-7-6 21:36
Travelboy 師兄,

早在2001年當PSB數碼修復他們以下的首6隻大碟成為6套 Limited Edition "Original albu ...

thx PSB c hing !最近想入番他們某幾張cd!我好like 佢地的remix 作品!想請教:如原美版,日版及remaster 版!那版的音色較好!謝

鑽石玩家

travelbooy 發表於 2014-7-6 21:50
thx PSB c hing !最近想入番他們某幾張cd!我好like 佢地的remix 作品!想請教:如原美版,日版及remast ...

Hi Travelbooy 師兄,
這取決於你的音響系統+CD播放機...好難講...
我部CD Player 是 Marantz CD6002(下面照片), 意大利 Chario book shelve speakers, AMC Amp.
我的淺見是:
首選 NO. 1 : Remaster 2CD 修復版
NO. 2 日本版
NO.3 英美原版
但美版 Release Limited Edition 2CD 音質非常正, Release大碟只有在美國發行Limited Edition 2CD, 因此, 我只有一個美版.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
takeishi + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

銀級玩家

psb 發表於 2014-7-6 23:10
Hi Travelbooy 師兄,
這取決於你的音響系統+CD播放機...好難講...
我部CD Player 是 Marantz CD6002(下 ...

收到晒!多謝你寶貴的心得分享

鑽石玩家

travelbooy 發表於 2014-7-7 00:28
收到晒!多謝你寶貴的心得分享

濕碎啦

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2014-7-7 00:34
濕碎啦

以前好多呢D咁既 Bootleg 碟架. 不過價錢總係比 official 還要貴,
通常都要160-180蚊以上. 有些DJ special mix 既碟. 什至要賣到2百幾蚊一張. 其實都幾貴.
很多的Bootleg碟都是For DJ 打碟用的. 但對於我地Fans黎講既. Bootleg碟就好似補充劑咁.
用作彌補官方的不足. 呢張 PET SHOP BOYS 的ULTRA MIX 就包含好多特別版的Remixes混音.
絕對係一張精彩的混音碟.